Grand Hotel Ushba logo

Nordmann engasjert i nytt hotell i Kaukasus

Etter at nordmannen Richard Bærug var på fottur i fjellene i Kaukasus, ble han involvert i et hotellprosjekt. I midten av juni åpnes Grand Hotel Ushba med sju gjesterom, alle med fjellutsikt. Hotellet ligger i fjellområdet Svaneti, helt nord i Georgia like ved grensen til Russland.

Publisert

Nordmannen Richard Bærug er involvert i et hotellprosjekt i Kaukasus.

Nordmannen Richard Bærug driver incomingbyrået Mice Cream i Riga i Latvia, og var sommeren 2009 på fottur i fjellene i Kaukasus.

I fjellområdet Svaneti i Georgia ble han kjent med en familie som hadde planer om å åpne et lite hotell, men som manglet litt kapital, skriver Boarding.no

14 senger

Grand Hotel Ushba har i alt sju gjesteværelser, som alle er enkelt innredet.

Ushba Suiten har en mektig og overveldende utsikt nordøstover mot Usjba-toppen Denne suiten og fire andre gjesteværelser har utsikt sørover mot Dolra-dalen og Lahili-toppen (4008 moh). To gjesteværelser har utsikt vestover mot Bakhi-toppen (3137 moh) og Bakhi-passet (2416 m moh) over mot Etseri.

Vakkert fjellområde

Mount Ushba er et av de mest spektakulære fjellene i Kaukasus.

- For å være ærlig, så har jeg aldri sett en noe mer fabelaktig og vakrere plassering for et hotell i mitt liv. Det ligger ved foten av ett av de vakreste fjellene i hele fjellkjeden – Ushba, som er 4710 meter høyt, sier Bærug til nettstedet.

Like ved Elbrus

Kaukasus har en fantastisk fjellrekke, og her ligger også det som regnes som Europa høyeste fjell, Mount Elbrus (5642 meter over havet).

Etter at Europa ble åpnet opp østover, tok samtidig Elbrus over for Mount Blanc (4810 moh) som verdensdelens høyeste fjell.

Fra Elbrus er det for øvrig et fantastisk skue mot Mount Ushba.

Les mer på hotellets hjemmeside

"
Powered by Labrador CMS