Geir Skeiefisk USA

Norsk mat i det amerikanske kjøkkenet

Amerikanerne skal få serveringstips av den norske verdensmesteren Geir Skeie. Geir Skeie er invitert til Norsk Høstfest, som er Nord-Amerikas største festival for amerikanere med skandinaviske aner. Med seg i kofferten har han et nytt opplag av suksesskokeboken som han ga ut etter at han ble verdensmester i kokkekunst i 2009.

Publisert

Geir Skeie skal promotere norsk mat i USA. (Foto: Paal-André Schwital)

Under festivalen, som arrangeres fra 28. september til 2. oktober 2010, skal han lage gallamiddag til 200 inviterte gjester, i tillegg til å servere de 70 000 festivaldeltakerne på Norsk Høstfest smakebiter fra kokeboka.

- Dette er noe jeg virkelig gleder meg til. Jeg tror det kommer til å bli litt ellevilt. Mange av disse amerikanerne er mer norske enn nordmenn flest, og det blir spennende å se responsen både på smaksprøvene og selve boken, sier Geir Skeie.

Åpner også ny restaurant

1. november åpner Geir ny fiskerestaurant i Sandefjord, men han har likevel tid til en liten tur ”over there” før det bryter løs på Brygga 11.

Les mer om Brygga 11, Geir Skeie her

– Jeg synes det er viktig å markedsføre norsk mat på denne måten, sier han.

Boka ”Fra barndom til Bocuse d´Or” har så langt solgt i et opplag på 15 000 eksemplarer, fordelt på Norge, Europa, Asia og Australia.

Boka er laget i samarbeid med Sandefjord-firmaet Metro Branding AS og gitt ut på eget forlag (Skeie Metro Forlag). Det er nå trykket et eget opplag spesielt for det amerikanske markedet, med det norske flagget godt synlig på bokryggen.

Boklansering i USA

Boka skal naturligvis gjøres tilgjengelig for salg under selve festivalen. I tillegg har Skeie Metro Forlag innledet et samarbeid med organisasjonen ”Sons of Norway”, som skal distribuere boken gjennom sine kanaler til norskamerikanere i hele Nord-Amerika.

Forlegger Paal-André Schwital blir også med på det amerikanske eventyret.

- Vi har stor tro på kombinasjonen av en ung, norsk verdensmester og en kokebok som ble kåret til verdens beste i sin klasse i Paris tidligere i år. Dette kan bli begynnelsen på den største suksessen for noen norsk kokebok i USA noensinne, tror han.

Geir Skeie

• Geir Skeie er verdensmester i kokkekunst, etter å ha knust resten av verdenseliten under Bocuse d´Or i 2009.

• Geir kommer fra Fitjar, men er nå bosatt i Sandefjord.

• Kokeboka ”Fra barndom til Bocuse d´Or” er Geirs første kokebok, gitt ut på eget forlag (Skeie Metro Forlag). Kokeboka er en av vinnerne av det prestisjefylte ”Gourmand, World Cookbook Awards”.

Norsk Høstfest er Nord-Amerikas største Skandinavia-festival. Arrangeres årlig i Minot, Nord-Dakota. Ca. 70.000 besøkende er ventet til festivalen, 28. september til 2. oktober.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS