Pellestova1 nett
Pellestova1 nett

Pellestova i Øyerfjellet konkurs

Utbyggingsselskapet bak Pellestova i Øyerfjellet er slått konkurs. Dette skal være den største konkursen i Gudbrandsdalen. Pellestova Eiendom AS og datterselskapet Pellestova Utvikling AS ble slått konkurs hos byfogden i Oslo. Men stedet på Øyerfjellet skal inntil videre drives som normalt.

Publisert

Fra "nye" Pellestova. Nå er Pellestova Eiendom AS og datterselskapet Pellestova Utvikling AS ble slått konkurs hos byfogden i Oslo.

Ordfører i Øyer, Mari Botterud, synes det er trist at kjempeprosjektet endte med konkurs.

– Det er forferdelig trist at det skulle gå den veien. Jeg tenker spesielt på de som har bygd opp igjen Pellestova. Det er blitt en perle på Øyerfjellet, så jeg kan bare si at dette er kjempetrist, sier Mari Botterud til NRK.

Les mer om saken på NRK.no

Trolig alt pantsatt

Bostyrer Hans Otto Meyer regner med at Pellestova nå er pantsatt til langt over pipa.

– Jeg har akkurat fått papirene fra Oslo byfogdembete i fanget, så jeg har ingen oversikt foreløpig. Men jeg regner med at her er absolutt alt pantsatt, sier Meyer til GD.

Hvor mye som er pantsatt vil først bli klart under den første skiftesamlingen som finner sted tirsdag 10. august.

185 millioner i gjeld

Ifølge avisa Gudbrandsdølen Dagningen er den samlede gjelden på 185 millioner kroner.

– Kassa er tom og banken sier stopp. Vi er blant de store taperne her, vi har vel tapt mer enn 20 millioner, sier Terje Sauthon, til Finansavisen.

Han eier direkte og indirekte rundt 25 prosent av Pellestova Utvikling. Utbyggerne bak Pellestova hadde store planer for det tradisjonsrike høyfjellshotellet. Planen var å bygge 90 leiligheter rundt hotellet som skulle pusses opp og drives videre, melder nettstedet.

– Utleieklausul årsaken

– Det er utleieklausulen som er årsaken. Jeg tror ikke leilighetene var for dyre. Kjøperne har ikke reagert på prisen, men på utleien. Vi har forhandlet med enormt mange folk, voldsomt mange. Det har strandet på utleieklausulen, sier Sauthon.

Hvis du ønsket å kjøpe leilighet, forpliktet du deg samtidig til å leie ut leiligheten minst 25 uker i året.

Det var kommunen som påla utbyggeren denne utleieplikten som nå utbyggeren mener er årsaken til konkursen. Ordfører Botterud sier at området er regulert som næringsområde og mener at det var riktig av kommunen å gi utleieplikt.

Les mer om saken på NRK.no

"
Powered by Labrador CMS