Radisson Blu Sortland

Radisson Blu til Sortland

Blåbyen hotell AS har inngått avtale med Rezidor Hotel Group om drift av et nytt Radisson Blu-hotell på Sortland i Vesterålen. Det planlagte hotellet skal eies og bygges av Blåbyen hotell AS, mens Radisson Blu vil få det fulle ansvaret for selve driften. Planlagt byggestart er mai/juni neste år, mens det etter planen blir åpning i 2013.

Publisert

Slik blir Radisson Blu på Sortland. (Illustrasjon: Arkitektene Halvorsen og Reine)

Radisson er foreløpig ikke representert i Hålogaland-regionen, det vil si Vesterålen, Lofoten, Ofoten og Sør-Troms. Derfor passer etableringen på Sortland godt inn i Rezidors nettverk. Alle de andre store kjedene er allerede etablert i regionene rundt.

10 etasjer og 170 rom

– Radisson Blu er den optimale kjeden å få hit, og vi er svært glad for at avtalen nå er på plass. Det har nemlig vært en lang prosess å få avtalen i havn, sier daglig leder i eiendomsselskapet Blåbyen hotell AS, Geir Abel Ellingsen til Bladet Vesterålen.

Blåbyen hotell AS er et datterselskap av Hermetikken Sortland AS.

Det nye hotellet på Sortland, som inntil videre har fått navnet Blåbyen Hotel, er planlagt i 10 etasjer med om lag 170 rom, minibadeland, spa og flere spisesteder.

Ledende hotell i nord

Målet er at dette skal bli ett av de fem ledende hotellene i Nord-Norge, og at det skal få et innhold og en utforming som gjør det til en attraksjon i seg selv.

– Vesterålen er en region med 35 000 innbyggere, med et rikt potensial for turisme og et aktivt næringsliv. I alle regionene rundt oss, i Harstad, Narvik og Svolvær har man, eller er i ferd med, å realisere store hotellprosjekter i samarbeid med store kjeder. Vesterålen lider under at de store kjedene ikke er representert her, sier Ellingsen til Bladet Vesterålen.

Les hele saken på Bladet Vesterålens nettside

Vil du abonnere på GRATIS nyhetsbrev fra Horecanytt.no?? Klikk her

"
Powered by Labrador CMS