Radiumhospitalet Hotel åpnet

Kong Harald foretok den offisielle åpningen av Radiumhospitalet hotell og Vardesenteret 12. januar. Sammen skal sykehotellet og Vardesenteret gi kreftrammede et komplett tilbud der livskvalitet står i fokus.

Publisert

- Et overnattingstilbud nær sykehuset gir pasienter og pårørende en ekstra trygghet. Det er også av stor betydning for de pasientene som har lang reisevei og som tidligere måtte benytte seg av Helseekspressen. De kan nå overnatte her og benytte seg av de ulike fasilitetene sykehotellet kan tilby, sier leder Geir Teigstad i Oslo sykehusservice, Oslo universitetssykehus, som er eier av sykehotellet.

Lavere kostnader

- Sykehuset kan, ved at pasientene tar inn på Radiumhospitalet hotell, redusere antall sengeplasser og legge om til mer dagbehandling. Dette er en mer effektiv og framtidsrettet driftsform. Samtidig gir overnattingstilbudet en lavere kostnad for helsevesenet enn ved ordinær hotellovernatting, forteller Teigstad.

Vardesenteret

Vardesenteret ligger i sykehotellets lokaler og er et samarbeid mellom Oslo universitetssykehus og Kreftforeningen.

Her kan kreftrammede få informasjon, støtte og veiledning, møte likesinnede og ta del i aktiviteter. Dette er et tilbud til kreftpasienter fra hele landet og er det første senteret av sitt slag i Norge.

– At et helseforetak inngår et forpliktende samarbeid med en interesseorganisasjon som Kreftforeningen, er banebrytende arbeid, sier generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel.

(Kilde: Rikshospitalet)

"
Powered by Labrador CMS