Reiselivet støtter opp om ofrene på Haiti

Nettreisebyrået restplass.no sender hvert år over hundre tusen reisende ut i verden, blant annet til Karibien.  - Hjelpepearbeidene og oppbyggingen må ikke miste fokus, derfor henvender vi oss nå til resten av bransjen for å se hva vi kan bidra med, sier gründer Jason Eckhoff i restplass.no.

Publisert

Selskapet har hatt et langvarig samarbeid med Redd Barna og har valgt å støtte organisasjonen med 25 000 kroner. Ikke oppsiktsvekkende beløp, men Eckhoff mener at en samlet bransje kan bidra med mye, ikke minst informere kunder om hvor de kan støtte.

Må stille opp

- Vi sender rike turister til Kaibien hele tiden. Når så katastrofen rammer det fattigste landet der må vi stille opp, sier Eckhoff. restplass.no bidrar ved å informere kunder og medlemmer om hvordan de kan bidra samt direkte pengestøtte.

Flere henger seg på. Hans Christian Birkeland fra sydenspesialisten solfaktor.no syntes intiviativet var godt og vil bidra med ytterligere kr 25.000 til det viktige hjelpearbeidet. Katastrofen på Haiti har fått viktig oppmerksomhet men Birkeland er opptatt av at vi ikke glemmer en kriserammet befolkning i et av verdens fattigste land.

Oppfordrer andre til å hjelpe

Sammen oppfordrer gründerne av de to selskapene kollegaer i bransjen til å støtte opp om saken på sin måte.

- Redd Barna setter stor pris på restplass.no og solfaktor.no sitt engasjement og flotte initiativ for de jordskjelvrammede i Haiti, sier Redd Barnas generalsekretær Tove R. Wang.

- Barna på Haiti vil trenge hjelp lenge og dette er kjærkomne midler som vil gjøre det mulig for oss å nå ut til enda flere, sier hun.

I tillegg til livreddende hjelp som mat, vann, medisiner og et midlertidig sted å bo for de jorskjelvrammede på Haiti, sørger Redd Barna for beskyttelse av barna mot overgrep og utnyttelse, hjelp til gjenforening med familie og hjelp til å bearbeide de traumatiske opplevelsene. Blant annet er trygge lekeområder for barn satt opp og i nærmeste fremtid vil Redd Barna starte totalt 70 slike.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS