Brus Mineralvann illustrasjon
Brus Mineralvann illustrasjon

Rekordsalg av brus i sommer

Aldri har vi drukket mer brus enn i de tre sommermånedene i år. Brussalget økte med nesten ti prosent sammenlignet med sommeren i fjor, viser tall fra Bryggeri- og drikkevareforeningen. – Det kan tyde på at folk har hatt evnen til å kose seg, selv om sommeren ikke var av de aller beste værmessig, sier Petter Nome, direktør i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

Publisert

Brussalget til himmels i sommer. (Illustrasjonsfoto: Drikkeglede.no)

Brussalget var høyest i juni. Da drakk vi godt over 53 millioner liter brus, noe som tilsvarer over 11 liter per nordmann.

– Det er salgsrekord for en enkeltmåned i Norge. Siden sank brussalget gjennom en stadig våtere og kaldere sommer, og endte på 41 millioner liter i august, sier Nome.

Ønsker du å abonnere gratis på nyhetsbrev fra Horeca

Augustsalget av brus var likevel ti prosent høyere i år enn i fjor.

Mer sukkerholdig brus

Det var økt salg av alle typer brus i sommer. Men salget av sukkerfrie produkter har stanset opp noe, til tross for at bransjen har satset tungt på utvikling og markedsføring av sukkerfri brus.

"

Petter Nome, direktør i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

Ifølge ernæringseksperter har sukkerforbruket sunket med 25 prosent på ti år, fordi stadig flere velger sukkerfri drikke.

– Vi er opptatt av å levere det forbrukerne ønsker. Samtidig understreker vi hele tiden hvor viktig det er å ha et balansert kosthold. Brus med sukker er ikke farlig, men det er viktig å passe på at den totale sukkermengden man får i seg ikke er for høy, sier Petter Nome.

Vannsalget stuper

Mens brussalget øker, stuper salget av flaskevann. Siden toppåret 2008, har sommersalget av vann på flaske sunket med hele 22 prosent. Svikten har særlig rammet salget fra kiosker og bensinstasjoner.

– Svikten for flaskevann begynte med finanskrisen, som førte til at mange lot være å kjøpe varer de opplevde som litt unødvendige. Derfor har nok flaskesalget av vann fra kiosker og bensinstasjoner sunket så mye. Det kan oppleves som dyrt.

Det ble solgt 28.7 millioner liter flaskevann i sommer, åtte millioner liter mindre enn sommeren toppåret 2008.

Finn detaljerte tall på www.drikkeglede.no

Newswire

"
Powered by Labrador CMS