Oslo skyline nett1

RevPar øker for hotellene i Oslo

Hotellbelegget i Oslo er bedret. Tallene for august viser at Oslo har en økning i belegget fra 75,9 prosent til 82,1 prosent. RevPar, oppnådd inntekt per tilgjengelig rom, økte med nær seks prosent, fra 679,81 kroner til kr 718,27 kroner. Det opplyser Olaf Vangstein i Nordic Hotel Consulting.

Publisert

Hotellbelegget i Oslo er i bedring. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Torsdag 30.september vil Statistisk Sentralbyrå komme med overnattingsstatistikken for august. Den omfatter alle landets hoteller.

Smith Travel Research

STR (Smith Travel Research) samler overnattingstall fra hotell over hele verden. Innenfor Oslos bygrense er de fleste hotellene med i denne frivillige ordningen. Kurshotellene i Holmenkollåsen og noen av budgethotellene i byen er ikke med.

Tallene fra STR foreligger tirsdag 21. september. Nordic Hotel Consulting (NHC) kjøper inn tallene fra STR.

45 hoteller

– Vi kan dermed være tidlig ute med kunnskaper om utviklingen i markedet. I vårt utvalg har vi med de 45 mest dominerende hoteller innenfor bygrensen. Disse hotellene har cirka 8600 rom, og tallene for august er positive for disse 45 hoteller, opplyser Olaf Vangstein i NHC.

Beleggsprosent øker fra 75,9 prosent til 82,1 prosent. Gjennomsnittlig inntekt per solgte rom falt med marginale 2,4 prosent fra 895,66 kroner til 874,74 kroner, men RevPar (oppnådd inntekt pr. tilgjengelig rom) økte med nær seks prosent fra 679,81 kroner til 718,27 kroner.

"
Powered by Labrador CMS