Choice logo
Choice logo

Samtlige 160 Choice-hoteller miljøsertifisert

Choice Hotels Scandinavia har i løpet av 2009 gjennomgått kjedens største enkeltstående prosjekt noensinne. Over 9000 ansatte har vært involvert i prosessen med å implementere miljøstyringssystemet ISO 14001. Før nyttår mottok 160 hoteller miljøsertifikatet fra Det Norske Veritas. Nå skal kjeden arbeide videre med stadig nye ambisiøse grønne målsettinger.

Publisert

- For ett år siden satte vi i gang med miljøprosjektet få trodde vi skulle klare å gjennomføre. Vi kom i mål på rekordtid, takket være over 9000 ansattes målrettede innsats og miljøengasjement. Vi har høye miljøambisjoner, og nå har vi fått et system som sikrer at vi holder det grønne trykket oppe, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Choice Hotels Scandinavia.

- Tar miljø og miljøstyring alvorlig

- Det engasjement og fokus som Choice har vist på alle nivåer i organisasjonen viser at de tar miljø og miljøstyring alvorlig, sier Peer Chr. Anderssen, leder for sertifiseringsvirksomheten til Det Norske Veritas i Norge. Choice er med på å sette standarden, både innenfor egen og andre bransjer, når det gjelder et forpliktende og effektivt miljøarbeid.

Operation Penguin: Mission Completed

Operation Penguin har vært navnet på prosjektet for å få samtlige 160 Choice-hoteller i Skandinavia miljøsertifisert i løpet av 2009.

Inspirert av keiserpingvinens teamarbeid og disiplin har over 9000 Choice-ansatte arbeidet sammen for å implementere den internasjonalt anerkjente ISO 14001-standarden. Operation Penguin er bransjens største miljøprosjekt, med blant annet opplæring av medarbeidere og ledere på alle nivåer. ISO 14001 sikrer at hotellene arbeider kontinuerlig med å redusere energiforbruk, avfall, kjemikalier, transport og vann. Det Norske Veritas har vært sertifiseringsorgan.

- Det er imponerende å se hvordan Choice har greid å skape så mye miljøengasjement i alle deler av organisasjonen. Med samtlige ansatte som miljøambassadører, har hotellene gjort et kjempeløft ved implementeringen av Penguin. Choice ønsker hele tiden å komme et skritt videre i sitt miljøarbeid. Dermed oppnår de det viktigste med ISO 14001, nemlig kontinuerlig forbedring av sitt miljøarbeid, sier Revisjonsleder Morten Taraldsvik, Det Norske Veritas.

Miljøkjeden Choice

Allerede i 2003 startet Choice Hotels Scandinavia sitt ENØK-program, Choice Energy. Siden den gang har kjeden kutten sitt energiforbruk med over 20 prosent.

Choice har siden 2007 inngått avtale om kjøp av opprinnelsesgarantert strøm fra fornybare energikilder. Choice serverer alle sine gjester økologisk frokost og har inngått en langsiktig avtale med Regnskogsfondet om støtte til bevaring av 100 kvadratmeter tropisk regnskog for hver gjestenatt gjennom hele året.

Pressemelding fra Choice

Powered by Labrador CMS