Stefan Norberg Solera

Solera styrker sin posisjon i Norden

Solera Beverage Group, en av de ledende importørene av drikkevarer i de nordiske monopolmarkedene, styrker sin posisjon gjennom eierskap i relativt nyetablerte Five Eyes AB. Five Eyes er et selskap som opererer i de nordiske Travel Retail & Duty Free-markedene.

Publisert

Teamet bak Fem Eyes er fem kjente bransjefolk, ledet av administrerende direktør Fredrik Borin (tidligere Tax Free Executive hos Diageo Global Duty Free og Maxxium Global Travel Retail).

Konsernsjef i Solera, Stefan H. Norberg. (Foto: Solera.no)

- Fullserviceløsning

– Vårt eierskap og samarbeid med Five Eyes utfyller vår nordiske forretningsmodell. Vi sørger med dette for en løsning for alle distribusjonskanaler i Norge, Sverige og Finland, og vi kan tilby våre kunder en bred og spennende portefølje og våre leverandører en fullserviceløsning, sier konsernsjef i Solera, Stefan H. Norberg.

”Five Eyes kan tilby vin- og brennevinsprodusentene en totalløsning av tjenester til de nordiske og baltiske markedene; alt fra markedsanalyse og vurdering, salg og markedsføring, logistikk og distribusjon samt oppfølgingstjenester. De har et spesielt fokus på de viktige nordiske og baltiske Travel Retail & Duty Free-markedene, og har muligheten til å tilby skreddersydde servicepakker i henhold til kundens krav. Dette skiller Five Eyes fra de fleste andre tjenesteleverandører i markedet”, heter det i en pressemelding.

Sterk vekst

Beslutningen er i tråd med Soleras langsiktige visjon om å bli den ledende aktøren i de nordiske monopolmarkedene.

– Vi har opplevd en vekst på nesten 400 prosent de siste tre årene og er svært fornøyd med vår off- og on-trade-plattformer, og ser frem til å utvikle en sterk plattform i Travel Retail-markedet, sier Norberg.

Nettverk

– Vår ambisjon er å være en ledende Travel Retail Group i Norden. Sammen har vi et unikt nettverk i de ulike markedene og ikke minst blant noen av verdens beste leverandører vin og brennevin. Vi er veldig fornøyd med dette strategiske partnerskapet, sier Fredrik Borin, MD (Managing Director) Five Eyes AB.

Solera

Solera Beverage Group har om lag 100 ansatte i Norge, Sverige og Finland. Five Eyes består av fem personer, og forventer å utvikle organisasjonen raskt.

I Norge Solera består av Cuveco, Engelstad, Stenberg & Blom, EuroWine, Multibev og Best Cellars, i Finland i Solera OY og i Sverige PrimeWine Group.

Solera forventer en omsetning på over to milliarder kroner i 2010.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS