kavlibredde.jpg
kavlibredde.jpg

Tubeost er nordmenns feriefavoritt

Det er ikke bare i London vi tar tuben.

Publisert

Enten vi skal på dagstur, helgetur eller en lengre ferietur, tar over halvparten av oss gjerne med en tubeost i bagasjen.

En av to oppgir god smak som hovedårsaken til at de velger tubeost som sitt reisefølge, og en av tre oppgir at det er det praktiske ved pålegget som en av grunnene til at de tar den med seg på tur. Det viser en undersøkelse YouGov har gjort blant 1 000 nordmenn for Kavli.

– Nordmenn er et praktisk anlagt folkeslag, så kombinasjonen av god smak, allsidighet og en tube som er praktisk når er langt fra kjøkkenbenken, er nok hovedårsakene til at smøreost på tube er så populært blant reisende nordmenn. Pålegget fungerer vel så godt på campingturen til Sverige, som på charterferien til Mallorca, sier Nina Henschien i Kavli.

Allsidig pålegg

At pålegget er allsidig og populært i de fleste aldersgrupper, underbygges også av undersøkelsen. Omtrent like mange småbarnsfamilier som pensjonister og voksne uten barn, svarer at de tar med seg tubeost på tur.

– Det er et pålegg som alle i hele familien liker og som passer til alt fra brødskiver til knekkebrød og kjeks. Det gjør det ekstra godt egnet til ferien, sier Nina Henschien.

Baconost mest populært

Det er baconost på tube som er det aller mest populære turpålegget. 22 prosent av de spurte sier de helst pakker med seg litt baconost i bagasjen, 16 prosent velger skinkeost, mens ni prosent foretrekker magerost.

Nordmenn og tubeost har et forhold som strekker seg langt tilbake i tid. For 86 år, i 1924, produserte grunnleggeren av Kavli, Olav Kavli, den første langtidsholdbare smøreosten i verden, og siden har tubeosten vært en favoritt i tusenvis av norske kjøleskap over hele landet.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS