Baren Mer i Fredrikstad
Baren Mer i Fredrikstad

Utelivsbransje bekymret for fremtiden

Omsetningen i utelivsbransjen i Fredrikstad har sunket med en tredjedel etter at skjenketidene ble strammet inn. Politikerne i Fredrikstad, med KrF og FrP i spissen, vedtok i 2008 å stenge kranene en time tidligere, klokka 01.30, og dette har fått konsekvenser for bransjen. 100 arbeidsplasser har forsvunnet på grunn av innskrenkingene, hevder folk i utelivsbransjen i byen.

Publisert

Barer og restauranter blir nedlagt og arbeidsplasser forsvinner i Fredrikstad - som et resultat av de stramme skjenketidene, mener utelivsbransjen i byen. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

– Mange i bransjen sliter for å overleve, og dette fører igjen til at arbeidsplasser går tapt. Jeg frykter for fremtiden for bransjen vår i Fredrikstad. Arbeidsplasser går tapt på grunn av at en rekke etablissementer har gått konkurs, og verst av alt så går ikke folk ut i by`n på helgen, sier en av de markante lederne for utelivsbransjen i Fredriksad, Petter Eriksen, daglig leder i Restaurantgruppen, til NRK.no.

Fredrikstad lider

"

Folk drar heller til Oslo fremfor å gå ut i Fredrikstad, hevder bransjen. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

– Og det er ikke bare utelivsbransjen som det går ut over. Det er også et være eller ikke være for Fredrikstad som en attraktiv by. I Oslo går det så det suser og vi er i ferd med å tape kampen om gjestene, sier Eriksen til NRK.no.

Går på by`n i Oslo i stedet

- Når jeg går på by`n i Oslo en fredagskveld treffer jeg langt flere Fredrikstad-folk der enn på restaurantene hjemme. Det må være litt av et tankekors, sier Petter Eriksen til Demokraten.

Sjefen for Restaurantgruppen sparte ikke på konfekten da han uttalte seg om situasjonen under et åpent skjenketidsmøte på Rica Hotel City i Fredrikstad mandag denne uka.

"

Skyer over utelivet i Fredrikstad. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

– Så lenge norsk lov sier det er lov til å ha åpent til 03.00, bør det også gjelde i Fredrikstad, Norges sjette største by. Skal vi slåss med de store i Oslo, må vi ha like rammer, sier Eriksen til NRK.no.

Kursgjester drar til Vestfold

Salgssjef Rune Solberg ved Rica City Hotel, istemmer:

- De reduserte skjenketidene fører til at Fredrikstad taper kampen mot Tønsberg om kurs- og konferansegjestene. Hovedstadsselskapene som ønsker seg en konferanse en times kjøretur unna velger heller Vestfold-sida, som har skjenketider slik vi hadde i Fredrikstad tidligere, sier Solberg til Demokraten.

Politikerne avgjør i mai

Hans Ek (Sp) tror det blir utvidede skjenketider i Fredrikstad, men mener samtidig det må stilles krav til bransjen.

– Situasjonen vi har i Fredrikstad er kunstig i forhold til andre byer i Norge. Derfor tror jeg det går mot en endring. Restaurantbransjen er en næringsvirksomhet som bidrar til økt sysselsetting og viktige arbeidsplasser. Det er en god grunn til å utvide skjenketidene, sier han, sier Ek, som har en klar forutsetning for å støtte en utvidelse.

– Bransjen må komme overskjenkingen til livs. Jeg tror ikke det er skjenketidene som egentlig er problemet. Det er viktigere at utestedene har kontroll over hva som konsumeres og hvem som blir skjenket. Det må bransjen sørge for, sier Ek til NRK.no.

Bransjen ønsker nå skjenking til klokka 02.30 i helgene, en time lenger enn i dag, og slik det var frem til 2008. Bystyret i Fredrikstad skal avgjøre om skjenketidene blir utvidet i et møte i mai.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS