RicaHotelGardermoen

De mest lønnsomme hotellene

Cochs Pensjonat i Oslo, Rica Hotel Gardermoen og Spitbergen Travel Hotel er de tre overnattingsstedene i Norge med best resultatgrad i 2010, ifølge Finansavisen.

Publisert

Cochs Pensjonat omsatte for 17,8 millioner i 2010. Driftsresultatet endte på 6,4 millioner. Det ga landets beste resultatgrad, 35,9 prosent.

Finansavisen har forsøkt å finne fram til Norges mest lønnsomme overnattingssteder og hoteller, og har brukt resultatgrad som lønnsomhetsmål.

Avisen har tatt utgangspunkt i leverte regnskaper for 2010 for enkelthoteller med omsetning over 15 millioner kroner.

Gode resultater hvert år

Cochs Pensjonat omsatte for 17,8 millioner i 2010. Driftsresultatet endte på 6,4 millioner. Det ga landets beste resultatgrad, 35,9 prosent. Hotellet har for øvrig hatt en gjennomsnittlig resultatgrad på 39,7 prosent de siste fem årene. Pensjonatet, som har 88 rom, hadde et belegg på 78 prosent i 2010.

– Vi bruker ikke penger på ting vi ikke må bruke penger på, det har vi aldri gjort. Våre fortrinn er et hyggelig personale og rene rom, sier daglig leder Anna Skram Olivares ved Cochs Pensjonat til Finansavisen.

Gardermoen og Svalbard

Rica Hotel Gardermoen var landets nest mest lønnsomme hotell i fjor - ifølge Finansavisen (Foto: Morten Holt)

På andreplass på lønnsomhetstoppen kommer Rica Hotel Gardermoen med en resultatgrad på 19,73 prosent. Hotellet ligger like inntil E6, ikke så alt for langt unna terminalen.

Deretter følger Spitsbergen Travel Hotel, Quality Airport Hotel Stavanger og Svalbard Polar Hotel.

Powered by Labrador CMS