BryggenTracteursted2

Bryggen Tracteursted fikk menypris

Tradisjonsrike Bryggen Tracteursted i Bergen mottok torsdag 27. oktober utmerkelse Stiftelsen Norsk Matkulturs menypris for 2011 for sitt spisekart, som er forankret i bergensk og hanseatisk tradisjon. Prisen ble delt ut av Harald Osa, leder i Stiftelsen Norsk Matkultur, under Matkulturdagen i Mathallen Oslo.

Publisert

Daglig leder Bård H. Andreassen (fra venstre), kjøkkensjef Per Håvard Almås og hovmester Cloe Totland har mottatt Stiftelsen Norsk Matkulturs menypris på vegne av Bryggen Tracteursted.(Foto: Unn Karin Olsen)

Bryggen Tracteursted har både à la carte-restaurant og skjenkestue.

I Skjenkestuen tilbys Smakfulle Småtterier, et stort utvalg av små retter som kan kombineres og settes sammen til et måltid.

Lokal og historisk forankring

– Denne menyen har alt det vi ser etter, når vi jakter på de gode, norske menyene, sier jurymedlem Unn Karin Olsen fra Stiftelsen Norsk Matkultur.

– Et særlig pluss gir vi for utvalget av retter. Her er mat med tydelig lokal og historisk tilknytning, som støtter opp om stedets identitet og beliggenhet. En miks av historiefortelling og lokale navn og anekdoter pirrer nysgjerrigheten og matlysten, mener juryen, som foruten Olsen har bestått av Wenche Andersen fra Wenches kjøkken i God Morgen Norge og redaktør for magasinet Mat fra Norge, Per A. Borglund.

Lettforståelig menyspråk

I begrunnelsen heter det videre:

– Et enkelt og lettforståelig menyspråk teller også positivt, og alt i alt oppleves menyen som ærlig og uhøytidelig. Den passer godt til et rustikt og tradisjonsrikt bryggemiljø. Med denne menyen på bordet, vet du hvor du er, og når du spiser på Bryggen Tracteursted, smaker du på Bergen.

– Vi har flere mål med å dele ut en menypris. Prisen skal bidra til å fremme norsk matkultur og norske råvarer, men viktigere er det å sette fokus på menyspråket, og få bedriftene til å ta menyarbeidet på alvor. Vi mener det er et uforløst potensial for økt salg i å lage gode menyer med et språk som gjestene forstår, sier Harald Osa i Stiftelsen Norsk Matkultur.

Delt ut for andre gang

Stiftelsen Norsk Matkulturs menypris ble delt ut for første gang i fjor og gikk da til Oslo Spiseforretning.

"
Powered by Labrador CMS