Ægir Bryggeri
Ægir Bryggeri

Ægir bygger nytt bryggeri

Ægir Bryggeri bygger et nytt produksjonsbryggeri i Flåm, og mangedobler kapasiteten når det åpnes om et drøyt halvår. Samtidig flytter de all sin ølproduksjon tilbake til Sogn. Bryggeriet har en stund måttet brygge på lisens i Belgia for å møte den økende etterspørselen.

Publisert

Ekteparet Evan Lewis og Aud Melås driver Ægir Bryggeri, helt innerst i Sognefjorden. Nå bygger de nytt produksjonsbryggeri, som startes i januar 2012. (Foto: Thor Brødreskift)

– Byggearbeidene er allerede godt i gang. Nybygget vil inneholde destilleri, lager og et nytt produksjonsbryggeri med planlagt oppstart i januar 2012, melder gründer og bryggerimester Evan Lewis.

100 prosent lokalt

– Dette betyr at all brygging vil skje i Flåm. Ægir Bryggeri har over det siste året måtte brygge på lisens i Belgia for å kunne møte den økende etterspørselen i markedet, sier Lewis.

"

Fra Ægir Bryggeri og Pub, som rommer 160 personer. (Foto: Flåmsbrygga)

– Denne løsningen har hele tiden vært midlertidig, men har hjulpet oss å få et bedre fotfeste i Markedet mens vi har vurdert om vi skal satse for fullt her hjemme i Flåm. Samtidig med at bryggeriet bedrer sin posisjon i markedet, får våre kunder et enda bedre utvalg med smaksrikt øl som igjen vil bli 100 prosent lokalt – og kortreist, sier han.

Åpner for lisensbrygging

Bryggeripuben til Ægir i Flåm sentrum blir uendret og skal fortsatt være flaggskipet til virksomheten. Det opprinnelige anlegget skal i fremtiden brukes mer til forskning og eksklusiv produksjon av spesialøl og mindre brygg, samt produksjon til Ægirs egen pub og restaurant.

Ekteparet Aud Melås og Evan Lewis driver Ægir Bryggeri og Pub helt innerst i Sognefjorden. (Foto: Thor Brødreskift)

– Med det nye produksjonsbryggeriet kan vi også ta på oss lisensbrygging for andre som går med med en drøm i magen om å få brygge sitt eget øl for salg, men som selv ikke har muligheter til det, sier Aud Melås, gründer og administrerende direktør for virksomheten i Flåm.

Åpnet i 2007

Ægir Bryggeri åpnet i 2007 og ble kåret til Årets Bryggeripub i 2008, 2009 og 2010. I fjor

hadde virksomheten en vekst i salgsvolumet på 115 prosent – og en økende distribusjon over hele landet, samt til utlandet.

– Vi ser at markedet er kjempeentusiastisk for ølet vårt og utbyggingen vil gjøre våre kunder enda mer fornøyd, sier Lewis.

Les mer om Ægir her i en tidligere publisert artikkel på Horecanytt.no

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS