Arne Jermstad (til høyre) åpner det nye matfaglige senteret i Østfold. (Foto: Morten Holt)

Åpnet nytt matfaglig senter i Østfold

– Hvorfor skal ikke også Østfold ha sitt eget gastronomiske senter? spurte kokken Arne Jermstad tilhørerne under åpningen av Østfolds nye matfaglige senter i Fredrikstad Storkjøkkensenters lokaler.

Publisert

Styreleder i Hansa Borg Bryggerier, Hanne Egenæss Wiig, klippet snoren da det nye matsenteret i Østfold ble åpnet. Til venstre Rune Sæten og til høyre Arne Jermstad. (Foto Morten Holt)

– Dette skal bli et matfaglig senter for mat og drikke i Østfold, der alle som arbeider med mat og drikke skal få muligheten i form av kurs, samlinger og promotering. Det skal bli et levende miljø for matfaglige personer i hele Østfold, sier daglig leder for Fredrikstad Storkjøkkensenter, Brede Hemma.

Eventkjøkken

Brede Hemma er daglig leder for Fredrikstad Storkjøkkensenter. (Foto: Morten Holt)

Senteret har leid 450 kvadratmeter lokale i tilknytning til sitt eksisterende lokale på 300 kvadratmeter, og har blant annet bygd opp et eventkjøkken og et kurslokale der både industrien og andre får muligheten til å boltre seg og promotere varer.

Samtidig leier kokken Arne Jermstad kontorer i lokalene, og vil holde matkurs både for profesjonelle og private aktører. Rune Sæten, oldermann i Kokkenes Mesterlaug i Østfold, vil også leie kontorer i senteret. Begge også sentrale personer i Østfold Kompetansesenter for Mat og Drikke, som ble etablert i 2010.

Unikt i Norge

– Målet er å knytte enda flere matfaglige personer til senteret. Slik jeg ser dette finnes det ikke tilsvarende firmaer med vårt varesortiment, kompetanse og tilbud i Østfold. Jeg tror heller ikke at noen i vår bransje i Norge har gjort noe tilsvarende, noe som gjør dette unikt, sier Hemma.

Brede Hemma (til venstre) under åpningen av det nye matsenteret på Rolvsøy i Fredrikstad. (Foto: Morten Holt)

– Vi har ikke lagt opp til at dette skal være så fancy og flott, men vi skal derimot legge stor vekt på det faglige, sa Arne Jermstad under åpningen.

Base for lauget i Østfold

Rune Sæten, erfaren kokk, daglig leder for BFE Norge, som importerer Berkel-maskinene til Norge og oldermann i Kokkenes Mesterlaug i Østfold sier:

– Dette blir mesterlaugets nye base, der vi skal ha våre møter, sier Sæten, som også har samlet gamle storkjøkkenmaskiner (deriblant en 1912-modell Berkel) i lokalene. I tillegg skal det også etableres et bibliotek og mat- og drikkelitteratur i senteret.

Etablert i 2007

Øyvind Grimstad (til venstre) og Brede Hemma er hovedaksjonærer i Fredrikstad Storkjjøkkensenter. (Foto: Morten Holt)

Fredrikstad Storkjøkkensenter ble etablert i 2007 under ledelse av Brede Hemma. Han eier 40 prosent av selskapet, det samme gjør Øyvind Grimstad. De siste 20 prosentene eies av L&L Holding.

Fredrikstad Storkjøkkensenter er et av flere franchisebedrifter under Storkjøkkensenteret, som har flere avdelinger i landet. Hemma er også med på eiersiden i ”konsernet”.

16,5 millioner i omsetning

Det begynte i det små med fire ansatte, men allerede den første måneden i 2007 hadde bedriften flere oppdrag enn den kunne håndtere.

Omsetningen har steget gradvis, og både i 2010 og inneværende år vil omsetningen bli på om lag 16,5 millioner kroner. Nå er det åtte ansatte fordelt på seks årsverk, men daglig leder Brede Hemma opplyser at det vil bli en nyansettelse med det første.

I Storkjøkkensenteret er det Lillehammer Storkjøkkensenter og Fredrikstad Storkjøkkensenter som har den største omsetningen.

Les mer i magasinutgaven av Horeca

Powered by Labrador CMS