Harald Osa (5)

Gode, norske menyer etterlyses

- Har dere et spisekart som profilerer norsk mat på en god måte? Send det inn til oss! Vi jakter på de gode eksemplene og deler ut pris til den beste menyen, sier Harald Osa, daglig leder i Stiftelsen Norsk Matkultur.

Publisert

Vi jakter på de gode eksemplene og deler ut pris til den beste menyen, sier Harald Osa, daglig leder i Stiftelsen Norsk Matkultur. (Foto: Morten Holt)

Stiftelsen Norsk Matkulturs menypris ble delt ut for første gang i fjor og gikk da til Oslo Spiseforretning.

– Vi har flere mål med å dele ut en menypris, sier Harald Osa, og fortsetter:

–For det første er det et ledd i arbeidet med å fremme norsk matkultur og norske råvarer; her har restaurantene en viktig rolle, som de bør være mer bevisste på. For det andre håper vi at prisen vil bidra til å løfte kvaliteten på menyspråket og utformingen av menyene. I stedet for faguttrykk og utenlandske betegnelser, vil vi se flere norske ord og navn på retter i menyene, rett og slett fordi det fungerer bedre som betegnelser på norsk mat. Og sist, men ikke minst, menyprisen skal få fram de gode eksemplene og premiere de bedriftene som gjør en strålende jobb, slik fjorårsvinneren gjør, sier Osa.

Bli med i konkurransen

Menyprisen deles ut på Matkulturdagen i Oslo 27. oktober. Vinneren deltar gratis på Matkulturdagen og mottar et flott spesialdesignet diplom. For å delta i konkurransen, må menyen sendes i to eksemplarer i posten til Stiftelsen Norsk Matkultur.

Juryen vurderer helheten i spisekartet som salgsverktøy og vil helst ha menyen akkurat slik den presenteres for gjesten (utskrevet eller trykket, eventuelt innbundet eller med omslag). Innsendingsfrist er 26. september.

Kriterier:

- Menyen må markedsføre norsk mat.

- Språket skal være tilpasset maten og restaurantens identitet. Riktig og god norsk gir uttelling.

- Helheten og utformingen av menyen skal understreke budskapet. Les mer på www.norskmatkultur.no (velg Matkulturdagen).

Pressemelding

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS