London 1 - foto iStockphoto

London er nordmenns konferansefavoritt

London er den mest populære kurs- og konferansedestinasjonen for nordmenn når de skal utenlands. Deretter følger København, Stockholm, Amsterdam og Berlin.

Publisert

London. (Foto:Morten Holt)

VIA Travel Group & Meeting, avdelingen for kurs og møter i reisebyråkjeden, har kartlagt hvor norske selskaper legger sine kurs, møter og konferanser.

Dette med utgangspunkt i at VIA Travel årlig organiserer mer enn 2500 kurs, events og konferanser over hele verden.

London holder stand

– London er mest populær fordi mange norske selskaper har sterke forretningsmessige relasjoner til byen. Det er kort reisevei, mange direkteruter fra Norge og få språklige hindringer, sier Mari-Anne Robberstad, leder i VIA Travel Group & Meeting Norway.

– London er også en trendy storby med en sterk plass i mange nordmenns hjerter. Og så kan London tilpasses nesten ethvert budsjett, fortsetter Robberstad.

Henter inspirasjon

London. (Foto: Morten Holt)

Andelen av kurs og møter som legges utenfor Norge er stabil på omkring 60 prosent.

– Det er ulike grunner til hvorfor selskaper i Norge reiser utenlands. I blant er det selvsagt for å treffe bestemte personer eller miljøer, men det kan også være for å hente inspirasjon og det å være i et miljø som er langt fra hverdagen, sier Robberstad.

– Og iblant blir også totalprisen lavere enn ved å ha et tilsvarende arrangement i Norge, avslutter Mari-Anne Robberstad.

Topp fem konferansedestinasjoner utenfor Norge i 2011:

1) London

2) København

3) Stockholm

4) Amsterdam

5) Berlin

Pressemelding

Powered by Labrador CMS