Lise Sunsby Rica Hotels

Miljøgull til Rica Hotels

Rica Hotels vant gull i kategorien ”Miljø” under HSMAIs årlige prisutdelingfor reiselivsbransjen. Det er første gang det deles ut pris i kategorien ”Miljø”, og reiselivsbransjen ved HSMAIs juryhar lagt merke til Rica Hotels’ omfattende miljøarbeid ved at de tildeler kjeden den gjeveste utmerkelsen.

Publisert

Bildetekst her...

Kommersiell direktør Pål Semb-Johansson og miljø- og sikkerhetssjef Lise Sunsby tok i mot prisen på vegne av Rica Hotels på Dizzie Showteater i Oslo foran flere hundre bransjefolk.

- Dette er først og fremst en utmerkelse til hele kjeden og til alle ansatte som står på i det daglige for at vi skal nå våre ambisiøse miljømål, sier miljøsjef Lise Sunsby. Det er tre år siden vi leverte våre første søknader om å miljøsertifisere våre hoteller med Svanen, og nå har vi straks 40 hoteller som er sertifisert med det strengeste miljømerket innen hotellbransjen. Tusen takk til alle ansatte ute på hotellene for en fantastisk innsats, sier Sunsby.

Sunsby er sikker på at utmerkelsen gir inspirasjon til å fortsette å videreutvikle det gode miljøarbeidet i Rica Hotels.

Juryens begrunnelse

”Den verdige vinneren av HSMAIs miljøpris har vært engasjert i miljøvern og bærekraftige løsninger i flere år. Juryen har latt seg imponere av bredden på miljøtiltakene til vinneren, som bl.a. samspiller med destinasjonene og satsing på lokal mat. Dette bidrar til mindre transport, mindre energiforbruk til bl.a. kjøling og økt mulighet for bruk av økologiske matvarer. Vinneren ga utfyllende informasjon innen alle vurderingskriterier fra forankring av miljøengasjementet til intern og ekstern kommunikasjon med alle interessenter. Vinneren samarbeider med ENOVA om stadig reduksjon av energiforbruket, og kan vise til gode resultater i dette arbeidet. Vinneren er grundig sertifisert med 40 svanemerkede hoteller. De har i 2010 likevel greid å fornye seg, og har utviklet ny teknologi i forbindelse med sitt svært ambisiøse kildesorteringssystem.”

Hederlig omtale til Grand Hotel

Også Rica-hotellet Grand Hotel mottok heder og ære fra HSMAI. To hederlige omtaler ble det til det staselige hotellet langs Oslos paradegate, henholdsvis i kategorien ”Trykksak” og ”Åpen klasse – godt tenkt”.

I åpen klasse premieres Grand Hotel for sitt samarbeid med motehuset ”Moods of Norway”. Gjennom konsepter som vaffelfredag hver første fredag i måneden i Grand Café, et nyutviklet kurs- og konferansekonsept og spennende menyer basert på lokale småskalaprodusenter, har Grand Hotel i samarbeid med Moods of Norway løftet sitt produkt gjennom 2010, og i tillegg klart å henvende seg til nye målgrupper.

Pressemelding

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS