Norges Hotellhøgskole nhsu styret 2

Norsk Hotellhøgskole forbereder 100-årsmarkeringen

Norsk Hotellhøgskole i Stavanger er verdens nest eldste skole for hotellutdanning. Nå forberedes 100-årsmarkeringen ved skolen, og det planlegges også en bok i forbindelse med jubileet i 2012.

Publisert

NHSU-styret: Bak fra venstre: Anders Halvorsen, Lars C Wahlberg, Karina Refseth, Martin Eivik, Mathias Bergum. Midten fra venstre: Joanna Skrukkerud, Lene Bråthen og Tonje M. Ege. Foran fra venstre Marte Hope og Louise Risvold. (Foto: Hanne Skomedal)

Norsk Hotellhøgskole (NHS) holder til i Ellen og Axel Lunds hus på universitetet i Stavanger. Skolen ble stiftet 18. oktober 1912, og er verdens nest eldste skole for hotellutdanning.

I denne anledningen skal vi ha en hundreårsmarkering, og vi skal velge en komité som skal sette i gang selve planleggingen av feiringen.

Større markering

Det vil bli en stor markering der vi inviterer bransjefolk og tidligere elever, samt andre viktige støttepersoner for NHS. Det vil også bli markeringer hele året, men hovedarrangementet vil finne sted en gang i oktober 2012, 100 år etter at skolen ble etablert.

Det skrives også en historisk bok om skolen som skal gis ut i forbindelser med markeringen. Vi ønsker også å inkludere horecabransjen i planleggingen, og de som ønsker det kan komme med innspill.

Hotell- og reiselivsledelse

Norsk Hotellhøgsole tilbyr to bachelorstudium – hotelledelse og reiselivsledelse. Begge studiene er treårige, og gir 180 studiepoeng.

Hotelledelse har et inntakskrav med minimum et års relevant praksis fra bransjen. Søking til studiene skjer via samordnet opptak. Det finnes også en master (http://www.uis.no/studietilbud/hotell_og_reiseliv/)

Aktive studentorganisasjoner

Hotellhøgskolen har tre studentorganisasjoner. Vi har oss som er Norsk Hotellhøgskole Union (NHSU), som tidligere var kjent som Markedsføringsutvalget (MFU). Studentorganisasjonen jobber med identitetsskapning, branding, nettverking og samhold på Norsk Hotellhøgskole. NHSU sitt arbeid består i hovedsak av å markedsføre skolen på ulike messer gjennom året, samt å bidra til et godt og inkluderende samhold mellom studentene ved skolen. Vi har arrangert flere turer. Vi er 180 studenter som skal på NHS-cruise i slutten av januar, og 50 studenter skal til Zakopane. NHSU er også en informasjonskanal for Norsk Hotellhøgskole videre ut i bransjen for studentene. Vi har cirka 30 aktive medlemmer og oppdateres hele tiden ved hjelp av sosiale medier (http://www.facebook.com/nhsunion og vår blogg http://www.nhsunion.blogg.no)

Den andre studentorganisasjonen ved NHS er Jobbsenter. De har kontakt med bransjen og formidler jobber til studenter via nettsiden http://www.jobbsenter.com/index.php.

Serviceforum

Serviceforum er en næringslivskonferanse som har blitt arrangert årlig av studenter ved Norsk Hotellhøgskole siden 1990. Vi er i dag 12 engasjerte studenter i styret, som i god tradisjon skal arrangere Serviceforum også i 2011.

I samarbeid med representanter fra bransjen har vi valgt ”Dagen i dag – i morgen” som tittel på årets konferanse, og den vil omhandle blant annet sosiale medier, outsourcing og erstatning av personell med teknologiske nyvinninger. Du kan lese mer på Serviceforum.no.

Under Serviceforum deles det også ut en Hederspris, som gis til en person vi mener er en god støttespiller for Norsk Hotellhøgskole.

"
Powered by Labrador CMS