PSHotellLogo
PSHotellLogo

PS: hotell på Vulkan er åpnet

I går kveld ble designhotellet PS: hotell offisielt åpnet på Vulkan i Oslo. Hotellet, som har 31 rom fordelt over åtte etasjer, ligger i vegg-i-vegg med Scandic Vulkan, og er også nærmeste nabo til Mathallen, som åpnes offisielt neste år.

Publisert

Daglig leder for nyskapningen er Jørn Walmestad, og han beskriver overfor Kulturmeglerne.no hvordan det hele begynte.

– For ikke så lenge siden besøkte jeg Jamie Olivers restaurant Fifteen i London. Da hadde den vært i drift i 10 år, og hvert eneste år søker over 200 personer seg til dette læringsstedet, for å få en vei inn i arbeidslivet. For meg ble dette det fineste restaurantbesøk noensinne; engasjement, arbeidsglede, smilende mennesker og en servicegrad jeg aldri har opplevd maken til.

Tilbake til arbeidslivet

Neste år runder Norge fem millioner innbyggere. Av disse er nesten 30 prosent på trygd. Hva kan gjøres for å snu de negative uføretallene? Slik startet ideen til PS: hotell.

Arbeidslivsmodellen som PS: hotell har lagt opp til, er en del av en større europeisk arbeidslivsbevegelse som nå er i ferd med å slå rot i land som England, Italia og Frankrike.

Målet er å tilbakeføre arbeidskraft til markedet gjennom å skape en viktig læringsarena for en yrkesgruppe som ofte blir glemt, og samfunnsbesparelsen per person er så mye som åtte millioner kroner.

Tilretteleggingsprogram

PS: hotell er ni av ti ansatte del av et tilretteleggingsprogram i regi av selskapet ITAS AMB, der hotellets daglige leder Jørn Walmestad også er utviklingssjef..

Bedriften, som ble etablert i 1966, har i en årrekke hjulpet vanskeligstilte tilbake arbeidslivet.

"

Mathallen i Oslo er nærmeste nabo til Ps: hotell på Vulkan. (Foto: Mathallen)

Deltakerne, eller de ansatte, på PS: hotell skal være et år i lønnet praksis, for å tilegne seg grunnleggende arbeidskompetanse for hotell- og serviceyrker, og forberede seg på tilbakekomsten til yrkeslivet. Når året er omme skal de etter planen være rustet til å gå inn i regulære arbeidsforhold andre steder.

Energiklasse A

– I tillegg til å være en læringsarena som tenker helhetlig på begrepet menneskelig service og arbeidsinkludering, er også hotellet, sammen med Scandic Vulkan vegg-i-vegg, første hotell i Norge i energiklasse A, opplyser Sverre Landmark, markedsdirektør i Aspelin Ramm som utvikler Vulkan til Kulturmeglerne.no.

Designhotell

PS: Hotell er det første hotellet som i sin helhet er designet av arkitekt Lars Helling. Han er kjent for å redesigne hoteller med et personlig uttrykk, noe han har gjort med hell både her til lands, i Berlin, Göteborg og Stockholm.

I hotellets interiør har Helling satset på et rått og rocka industripreg som opprettholder arven fra den tradisjonsrike industrien som har pågått langs Akerselva siden 1600-tallet.

Hotellet byr også på en á la carte-restaurant, og råvarene finner kjøkkenet i nabogården. Der etableres snart Mathallen.

Les mer på hotellets hjemmeside

Du kan også les mer om hotellet på Facebook

Se reportasje fra NRK Dagsrevyen om PS: hotell her

"
Powered by Labrador CMS