Hamningberg2

Turistvei til Hamningberg

E75 fra gjennom Varangerbotn til Vardø og fylkesvei 341 fra Vardø til Hamningberg, en av landets absolutt mest spektakulære veistrekninger ei månelignende landskap, blir Norges 18. nasjonale turistvei.

Publisert

Turistveien opp til Norges nordøstlige punkt, Hamningberg, går i forrevent månelandskap langs Barentshavet, og er en spektakulær bilreise. (Foto: Morten Holt)

Turistnæringen langs den 16 mil lange strekningen jubler, og ser frem mot flere besøkende.

Beste i hotellets historie

Det finnes allerede en del hoteller, gjestehus for overnatting og flere turistbedrifter som tilbyr utflukter og aktiviteter i naturen, som fiske, fangst, fuglekikking, scootersafari og annet. Det at veistrekningen er blitt mer kjent har allerede gitt resultater.

Fra Hamningberg. (Foto: Morten Holt)

– Årets sesong ble den beste i hotellets historie, sier daglig leder Tove Mette Antonsen på Vardø Hotel. Der er det registrert 25 prosent økning både på overnatting og restaurantdrift.

I utvikling

Stein Inge Riise på Hamningberg Rorbuer har restaurert det gamle fiskebruket, bygd ny kai og restaurant, og tilbyr natur- og kulturbaserte opplevelser. På Ekkerøy nær Vadsø tilbys nå utleie i hytter og i gamle, tradisjonsrike fiskerhus, melder VG Nett.

"
Powered by Labrador CMS