Britannia Hotel Trondheim1

Ingen streik

Det blir ingen streik i hotell- og restaurantbransjen. Partene kom til enighet litt før klokka åtte i dag tidlig, nesten åtte timer på overtid. Forslaget går nå til uravstemning onsdag 9. mai blant Fellesforbundets medlemmer.

Publisert

79 ansatte på Britannia Hotel i Trondheim er et av hotellene som kunne blitt tatt ut i streik fra torsdag 19. april (Foto: Morten Holt)

Mekler Nils Dalseide kastet jakka ved 23-tiden i går kveld, og forberedte seg på en lang natt ved meklingsbordet. Det hadde han all grunn til. Det ble mekling hele natten.

– I løpet av kvelden kom vi et godt stykke videre videre, og vi har hatt en god dialog mot et løsning, sier Dalseide.

- Jeg er veldig glad for at vi kom fram til et resultat. Resultatet har blitt bra, spesielt for medlemmer med lang ansiennitet. Men vi kunne nok tenkt oss et noe større tillegg for de med lavest ansiennitet, medgir forhandlingsleder Clas Delp til Fellesforbundet.no. Forslaget går nå til uravstemning onsdag 9. mai blant Fellesforbundets medlemmer.

Rogaland, Hordaland og Trøndelag

Fellesforbundet varslet at 2348 ansatte i over 200 kantiner, restauranter og hoteller i Rogaland, Hordaland og de to trøndelagsfylkene vill blitt tatt ut i streik torsdag morgen hvis ikke meklingen hadde ført frem.

Det hele betegnes som det vanskeligste oppgjøret i år, og det hele har dred seg om økonomi og arbeidsforhold.

– Ja, dette har vært en krevende mekling, sier Dalseide.

Årets oppgjør har vært spesielt problematisk på grunn av lønnsnivå og arbeidsforhold i næringen.

Minstelønnen vanskelig

Clas Delp betegner heving av minstelønnssatsene som det vanskeligste kravet i meklingen.

– Tilleggene på satsene varierer for medlemmer med fagbrev fra 5,81 kroner til 9,81 kroner, mens satsene for de uten fagbrev er mellom 4,81 kroner og 8,81 kroner. Satser for ungdom øker med 3,75 kroner per time. I og med at de fleste lønnes etter minstelønnssatsene, innebærer hevingen god lønnsøkning for medlemmene. I tillegg har vi fått innfridd alle felleskravene fra frontfagene inkludert pappapermisjon og bestemmelsene for innleide og vikarbyråene, sier Delp.

"

Caiano Hotelldrift i Haugesund rammes sterkt. 103 ansatte på Rica Maritim og 17 ansatte på Rica Hotel Saga (bildet), hotellet som senere i år skal bli et Thon-hotell, kan bli tatt ut i streik fra i morgen tidlig.

200 kantiner, restauranter og hoteller

Det var fare for streik ved mer enn 200 restauranter, kantiner og hoteller i Rogaland, Hordaland, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag.

Rammes hardest

Caiano Hotellsdrift i Haugesund i Rogaland var den bedriften som ville blitt rammet aller sterkest av en eventuell streik. Selskapet, som driver både Maritim og Saga, risikererte at 120 ansatte ble tatt ut i streik.

I Hordaland er det Radisson-hotellene som ville merket det hardest. Radisson Blu Hotell Norge og Radisson Blu Hotel Hotel risikererte at henholdsvis 119 og 46 ansatte ble tatt ut i streik.

I Trøndelag var det Britannia Hotel som kunne rammes hardest. Der ble det varslet at 79 ansatte kunne blitt tatt ut.

Men nå blir det altsp ingen streik likevel.

Se hvilke bedrifter som kunne bli tatt ut i streik her

Saken oppdateres

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS