Horecaomslag0312

Nytt Horeca på vei til abonnentene

Årets tredje magasinutgave av Horeca i 2012 er nå på vei til abonnentene. Vårt store hovedtema denne gang er fyrferie. Stadig flere fyr langs vår langstrakte fyr blir omgjort og tilpasset for overnatting, servering eller som besøksfyr.

Publisert

Omslaget på Horeca nummer 3 2012. (Foto: Morten Holt/Layout: Tove Sissel Larsgård)

Vi har blant annet besøkt Tranøy fyr i Nordland (bildet) og Kjølnes fyr like ved Berlevåg i Finnmark.

Les hele saken i Horeca nummer 3 2012

Bli abonnent på Horeca her

Norsk kokkesuksess

"

Det ble nok en gang norsk suksess i Bocuse d`Or tidligere i år. Ørjan Johannessen og commis Julie Ekse Jenssen foran. Bak til venstre Eyvind Hellstrøm. (Foto: Impuls)

Norge har passert Frankrike på Bocuse d’Or-statistikken, og er ifølge den nå beste kokkenasjon gjennom tidene.

Vi har sett nærmere på Ørjan Johannessens triumf i Belgia tidligere i år, og ser også fremover mot Bocuse d’Or i Lyon neste år, der Johannessen nå blir den største favoritten.

Utdanner kokker i Polen

Likevel; det er kokkemangel i Norge. Per nå mangler det 1600 kokker til norske bedrifter. På Adecco Campus Nordic i byen Szaflary rett nord for Zakopane helt sør i Polen kurses kokker, og andre yrkesgrupper – med tanke på alt det som møter dem i Norge.

Trygve Flood (til venstre) i Adecco sammen med rektoren på Campus Nordic utenfor Zakopane i Polen, Emil Zaremba. (Foto: Morten Holt)

Vi har sett nærmere på prosjektet.

Les saken i Horeca nummer 3 2012

Bli abonnent på Horeca her

Mister ikke kunder og ansatte

– Ingen av kundene har valgt oss bort siden vi gikk aktivt inn i kantinemarkedet for ti år siden. En finere uuttalt kompliment går det vel ikke an å få, sier gründer for Beet Kantiner, Erland Ødegården.

Samtidig har bedriften særdeles lojale og tilfredse medarbeidere. Heller ikke noen av dem har forsvunnet fra bedriften. Alt i alt har det endt med en svært positiv utvikling.

Beet Kantiner er typebedrift i dette nummeret.

Østerrike

På 1970-tallet tiltok Østerrikes vinproduksjon samtidig som det innenlandske forbruket gikk tilbake.

Østerrikes vinindustri hadde som hovedmål å eksportere til Tyskland, som tradisjonelt var den eneste kjøper av betydning. På 1980-tallet tok det enda mer av. I dag kommer noen av verdens aller beste hvitviner fra Østerrike.

Les mer om viner fra Østerrrike i en 4-siders reportasje i Horeca nummer 3 2012

Større reportasjer

Du finner også mange andre større reportasjer. I dette nummeret kan du lese artikler fra messene Fastfood & Café, Anuga FoodTec, den helt spesielle restauranten Hoxton Apprentice i London, Brygga Hotell i Lødingen, Best Western Sole Hotel i Noresund og om Guide Michelin.

Vi har også sett nærmere på 100-årsjubileet til Norsk hotellhøgskole.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Horecatrender, Norden Rundt, Verden Rundt, Selskapsnytt, Produkter, Bransjekalender og Messenytt.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Du kan også abonnere gratis på nyhetsbrev fra Horecanytt.no her

"
Powered by Labrador CMS