Bent Stiansen Det Norske Måltid1
Bent Stiansen Det Norske Måltid1

WACS2012: Stiansen om norsk kokkesuksess

Norge er det landet som markerer seg tydeligst med medaljer i internasjonale mesterskaper for kokker. Derfor er Bent Stiansen fra Statholdergaarden og selv gullvinner i Bocuse d’Or i 1993 invitert til å være ”key note speaker” under den store verdenskongressen for kokker, WACS2012 i Korea, som arrangeres i begynnelsen av mai.

Publisert

Bent Stiansen blir en sentral innleder under WACS 2012 i Korea i begynnelsen av mai.

Stiansen drar sammen med en delegasjon på over 50 nordmenn til Korea og WACS2012 (World Association of Chefs Societies) fra 1 til 6. mai.

Nyhetene om vanskelig rekruttering til mat- og kokkefaget er en konstant utfordring, også internasjonalt.

– Derfor har jeg blitt bedt om å dele våre erfaringer med å løfte frem enerne, som også trekker andre til faget, sier Stiansen.

Neste gang i Norge

WACS kommer til Norge og Stavanger i 2014, og det er ekstra spennende for den norske delegasjonen å delta.

– Vi skal invitere verdens kokker til Norge, og jobber intenst for å planlegge et godt arrangement i Stavanger om to år, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen.

Han har med seg en helt fersk film som viser norsk landbruks- og sjømatnæring, og ikke minst fjordene som er vårt fremste turistmål.

Viktig arena

Norge satser både på eksport av norsk sjømat og turisme i forbindelse med WACS2012 kongressen i Korea, og regner med å markere seg i viktige markeder.

– Både USA, Tyskland, Japan, Storbritannia og Kina er viktige for oss. Her møter vi sentrale kokker og viktige beslutningstakere for mat og drikke for markeder vi satser i. Derfor regner vi med å få mye igjen for både kongressen i Korea, og ikke minst arbeidet vi nå skal gjøre frem til WACS Stavanger 2014, opplyser Andersen.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS