BodegasCampoViejo
BodegasCampoViejo

Første spanske vingård til å sertifisere sine karbonutslipp

Bodegas Campo Viejo er den første spanske vingården som har fått AENOR sertifisering for sine karbonutslipp i henhold til ISO 14064-standarden.

Publisert

Målet med sertifiseringen er å registrere og redusere eget forbruk og utslipp, samt å gi kunder og forbrukerne rapporter de kan ha tillitt til. Vingården fokuserer på miljø gjennom hele verdikjeden, fra dyrking av druer og vinproduksjon til emballasje og transport.

Dette initiativet er en del av Campo Viejo’s “miljø og bærekraft”-program som startet opp allerede for ti år siden. Målet er å redusere vingårdens innvirkning på miljøet og Campo Viejo jobber i alle ledd for å nå denne målsetningen. De benytter intelligente vanningsteknikker og naturlige skadedyrkontrollmetoder, og har analysert alle prosesser for å redusere forbruk av energi og vann, samt å eliminere direkte utslipp av CO2. De tradisjonelle flaskene er byttet ut med lettvektsflasker, men med samme kvalitet i utseende og funksjonalitet. Gjennom disse og lignende tiltak har vingården oppnådd en reduksjon tilsvarende 4100 tonn CO2.

Med denne nye sertifiseringen, har Bodegas Campo Viejo tatt et skritt videre i sitt engasjement for miljø og bærekraft, som er en av grunnpilarene i deres arbeid med samfunnsansvar.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS