HiltonDoubleTreeLogo2
HiltonDoubleTreeLogo2

Ingen Hilton-suksess i Norge

Det ble som forventet. Den kjente og globale hotellkjeden Hilton fikk det aldri til i Norge. Hilton Hotels legger ned sin hotelldrift i Oslo etter bare to år. Hilton Hotel, som har vært representert med varemerket Doubletree by Hilton i Norge, har besluttet å trekke seg ut av det norske markedet, og har sagt opp en mangeårig franchiseavtale med Key Hotels Group.

Publisert

Hotelldriften ble stanset mandag denne uka, melder Aftenposten på nett. Nedleggelsen bekreftes overfor Aftenposten av kjedens europeiske informasjonsdirektør, Jules Kerby.

– Vi kan bekrefte at Hilton-kjenden har sagt opp franchiseavtalen for Oslo-hotellet og hotellet er fjernet fra alle Hiltons verdensomspennende reservasjonssystemer. Ut over dette betrakter vi bakgrunnen for oppsigelsen via-à-vis Key Hotels som et konfidensielt anliggende, sier Kerby til Aftenposten.no.

Sentralt i Oslo

Hiltons første hotell i Norge, Doubletree by Hilton Oslo City Centre, har vært plassert i Christiania teaters bygning i Stortingsgata midt i Oslo sentrum, mellom Hotel Continental og Stortinget.

Kjeden har satset på en mer eksklusiv stil og lagt seg på et noe høyt prisnivå. Det har vist seg å ikke fungere.

Gründere fra Kløfta

Hilton har et femtitalls hoteller i Europa under merkenavnet Doubletree, men etableringen i Oslo var den første av dette Hilton-merket i Norden.

Konsernet la under kke skjul på at etableringen også hadde sammenheng med at besteforeldrene til grunnleggeren av Hilton-kjeden, Conrad Hilton, opprinnelig kom fra Kløfta i Norge.

Teateret Hotel

Key Hotels, som står for driften av hotellbygget i Oslo sentrum, ønsker foreløpig ikke å kommentere saken, men sier at driften av hotell i bygningen skal fortsette også etter at Hilton har trukket seg ut med sitt hotell. Forelløpig drives hotellet under navnet Teateret Hotel, uten kjedetilknytning, skriver Aftenposten.

Les mer om saken på Aftenposten.no

"
Powered by Labrador CMS