Paul Svensson og Mathias Dahlgren (4)
Paul Svensson og Mathias Dahlgren (4)

Mathias ble Kockarnas Kock i Sverige

I 20 år har Sveriges kokkeelite og magasinet Restaurangvärlden kåret Kockarnas Kock. Etter en andreplass i 2011, er Mathias Dahlgren igjen å finne på toppen av listen.

Publisert

Mathias Dahlgren (til høyre) er nummer 1 på listen, Paul Svensson inntar femteplassen. (Foto: Morten Holt)

Utmerkelsen finner sted ved at en jury på om lag 40 medlemmer stemmer på den de mener har markert seg sterkest det siste året (fjorårets plassering i parentes). Stockholmskokkene dominerer for øvrig listen.

Blant tidligere vinnere av prisen er Melker Andersson, Magnus Ek (i 2011), Stefano Catenacci, Fredrik Eriksson og Leif Mannerström – alle for øvrig på listen over de 32 beste i år.

Slik ble listen i 2012:

1) Mathias Dahlgren, Mathias Dahlgren, Stockholm (2), 2) Bjørn Frantzén, Frantzén/Lindeberg, Stockholm (4), 3) Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet, Järpen (5), 4) Johan Jureskog, AG Rolfs Kök, Stockholm (8), 5) Paul Svensson, frilanskokk/Pauls Kök, Malmö (10), 6) Magnus Ek, Oaxen Skafferi, Stockholm (1), 7) Leif Mannerström, Kometen, Göteborg, (ny), 8) Jakob Holmström, Gastrologik, Stockholm (ny), 9) Henrik Norström, Lux BAR, Stockholm (ny), 10) Gustav Otterberg, Ekstedt, Stockholm (ny), 11) Klas Lindberg, Klas Lindberg Vin & Mat, Stockholm, (15), 12) Sayan Isaksson, Esperanto Råkultur, Stockholm (6), 13) Fredrik Andersson, Mistral, Enskede (7), 14) Karin Fransson, Hotell Borgholm, Ôland (9), 15) Håkan Thörnström, Thörnströms Kök, Göteborg, (12), 16) Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus, Älvsjö (14), 17) Tommy Myllymäki, Julita Wärdshus, Katrineholm (3), 18) Adam Dahlberg, Adam & Albin Matstudio, Stockholm (ny, Sveriges Bocuse d’Or-deltaker i 2012 og 2013), 19) Daniel Berlin, Daniel Berlin, Tranås (ny), 20) Jonas Dahlbom, Dahlbom på Torget, Åre (ny), 21) Krister Dahl, Gothia Towers, Göteborg (ny), 22) Niklas Ekstedt, Ekstedt, Göteborg (ny), 23) Hans Borén, 28+, Göteborg (ny), 24) Jonas Lundgren, Jonas, Stockholm (ny), 25) Stefano Catenacci, Operakällaren, Stockholm (11), 26) Mikael Einarsson, Djuret, Stockholm (ny), 27) Andreas Dahlberg, Bastard, Malmö (18), 28) Anders Vendel, Vendels restaurang, Öresund (ny), 29) Melker Andersson, F12-Gruppen, Stockholm, 30) Stefan Karlsson, Fond, Göteborg (20), 31) Erik Lallerstedt, Gondolen, Stockholm (ny), 32) Stefan Eriksson, frilanskokk, Stockholm (ny).

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS