FazerHeleGjengenKokker

Fazer satser på miljø

Fazer Food Services AS har nå den eneste personalrestauranten i Norge som er både Miljøfyrtårn-sertifisert og Svanemerket. Utmerkelsen får de for Storebrand sin personalrestaurant på Lysaker Park, og er bare et av skrittene Fazer tar for å realisere ambisjonen om å bli den mest miljøvennlige aktøren i kantinebransjen.

Publisert

Fra utdelingen: Fra venstre Knut Olav Irgens Høeg (innkjøpsdirektør i Storebrand), Tone Ødegaard Evjan fra (Fazer Food Services AS) som er restaurantleder i personalrestauranten, og direktør i Miljømerking, Alvhild Hedstein.

Innen høsten 2013 vil vi ha kildesortering i samtlige 45 personalrestauranter i Norge, i tillegg skal 70 prosent av bedriftens personalrestauranter være miljøsertifisert innen 2015, sier Linda Kvalheim, administrerende direktør i Fazer Food Services AS.

Tar ansvar for miljøet

Bildet viser kokkene som har fått det til hos Fazers kantine hos Storebrand på Lysaker:Bugoslawa Kostrzeba, Russom Youhannes, Linn-Maren Jensen, Amelea Öman Tharmakokilan Lankesan, Maria Taugbøl, Luca Cotellessa, Christine Johansson, Vigdis Reuterdal-Olsen, Heng Hong Chan, Knut Inge Knoff, Kristine Nore og Terje Karlsen.

For å bli sertifisert til miljømerket Svanen må skadelige rengjøringsmidler byttes ut og maten må bestå av en viss andel økologiske råvarer, gode vegetaralternativer og være hovedsakelig kortreist.

Tone Ødegaard Evjan fra Fazer, som er restaurantleder i personalrestauranten, er derfor ikke sen om å gi kokkene æren for miljøsertifiseringene.

<strong>Linda Kvalheim, administrerende direktør i Fazer Food Services AS.</strong>

– Våre kokker lager maten fra bunnen av med økologiske råvarer som hovedsakelig kommer fra lokale produsenter med høys sporbarhet. For oss blir dermed miljømerket Svanen ikke bare et bevis på kvalitet, men også en intern motiveringsfaktor som beviser at innsatsen vi legger ned faktisk er viktig, sier Evjan.

Kantinen er viktig for trivsel

En undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av OBOS viser at kantinen har en nøkkelrolle når det kommer til trivsel på arbeidsplassen. Spesielt kommer det frem at store, luftige lokaler, kombinert med god kvalitet på maten er viktig.

– I Storebrand har vi i over 17 år aktivt jobbet med trygghet i investeringene vi gjør for våre kunder, og det har vært naturlig for oss å følge opp med tilsvarende krav overfor våre leverandører, sier konserninnkjøpsdirektør Knut Olav Irgens Høeg.

– Vi har i mange år fokusert på miljø og samfunnsansvar og spesielt valgt å kjøpe inn varer og tjenester Svanen sertifiserer. Vi er derfor veldig fornøyd med at Fazer Food Services AS tok denne utfordringen på strak arm og at vi får den første kantinen i Norge som både er Svanemerket og Miljøfyrtårn-sertifisert.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS