ParkInn Oslo Svanemerket2
ParkInn Oslo Svanemerket2

Svanen til Park Inn i Oslo

Park Inn by Radisson Oslo har oppnådd det offisielle miljømerket Svanen. Merket er bevis for at hotellet oppfyller verdens strengeste miljøkrav for hoteller.Park Inn by Radisson Oslo, som ligger midt i Oslo sentrum, er det 14. norske Park Inn by Radisson-hotellet som blir svanemerket.

Publisert

Teknsk sjef ved Park Inn Oslo, Clayt Le Motte, mottar beviset på at de er svanemerket av Alvhild Hedstein, direktør i Stiftelsen Miljømerking.

For å kunne tilfredsstille de svært strenge kravene til miljømerkingen, har hotellet hatt en grundig helhetlig og systematisk gjennomgang av hele driften. Svanen setter krav til alt fra håndtering av avfall og energiforbruk, til at underleverandører til hotellet kan dokumentere en miljøprofil på sine produkter og tjenester.

Samme gode hotellopplevelse

Samtidig skal miljømerkingen ikke medføre dårlige komfort eller tjenester for hotellets gjester.

– Gjestene får den samme gode hotellopplevelsen og de samme tjenestene som før. Men de vil nå bo på et hotell der den samlede miljøpåvirkningen av driften er redusert til et minimum. For stadig flere gjester er det dessuten viktig at hotellet de bor på har en god og gjennomtenkt miljøprofil, sier Karl Einar Sundby-Bagaas, General Manager ved Park Inn by Radisson Oslo.

Nordisk samarbeid

Svanemerket er det offisielle nordiske miljømerket. Hensikten med merket er å stimulere produsenter til å lage miljøtilpassete varer og tjenester, og å gjøre det enkelt for forbrukerne og profesjonelle innkjøpere å ta gode miljøvalg. For å få Svanemerket må en produsent dokumentere at man oppfyller alle kravene som er knyttet til merket.

Å være et miljømerket hotell fordrer ekstra innsats fra hotellets ansatte, for eksempel i form av utstrakt kildesortering. Her tillates ingen lettvinte løsninger.

– Ikke bare stiller hotellets miljøsatsing store krav til hotellet, den stiller også krav til underleverandører som må kunne dokumentere en miljøprofil på sine produkter og tjenester. På denne måten får hotellets miljøsatsing ringvirkninger også utenfor egen drift, sier Alvhild Hedstein, direktør i Stiftelsen Miljømerking, som delte ut lisensen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS