Illustrasjon unge kokker
Illustrasjon unge kokker

Ilter kokkekamp om NM-deltakelse i Telemark

Det er ilter kokkekamp i Telemark om lærlingen Vincent Valentine Hendricks (22) på Jacob & Gabriel Folkegourmet. Kokkelauget mener 22-åringen er for dårlig til å delta i NM. – En gjeng med udugelige majonesselgere, sier sjefen hans, Lars Ludvig Jacobsen. Også Bocuse d’Or-vinner Geir Skeie reagerer. – Er det slik vi skal behandle unge ambisiøse kokker, undrer han.

Publisert

Er det slik vi skal behandle unge ambisiøse kokker? undrer Geir Skeie. Personene på bildet har ingenting med saken å gjøre. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Jacobsen mener Vincent Valentine Hendricks er en de mest talentfulle kokkelærlinger Telemark har hatt, og vil gjerne sende han til NM for lærlinger (Norgescup). Kokkenes Mesterlaug i Telemark derimot mener han har prestert så dårlig at han vil skjemme ut både seg selv og lauget deres, skriver Varden.no.

Det har ført til at Lars Ludvig Jacobsen nå har meldt seg ut av Kokkenes Mesterlaug i Telemark i protest.

”Gubbelaug”

Lars Ludvig Jacobsen er knallhard i kritikken mot sitt lokale laug.

– Det er et gubbelaug og en gjeng med majonesselgere! Nesten ingen av dem jobber som kokker. Når de en sjelden gang lager mat i regi av lauget, lager de ferdigmat på pose. Dette har de ikke greie på, sier han til Varden.

Den unge ambisiøse lærlingen står midt i en skuddlinje han ikke ønsker å være i.

– Det er ikke noe morsomt. Jeg kan lage mat, sier den unge kokken til avisen. Vincent Valentine Hendricks skulle egentlig delta i Norgescup sammen med Kristine Lindland fra Mathuset, også hun med en fortid på Jacob & Gabriel.

– For svake faglig

– Laget er for svakt faglig, sier styremedlem Oddvin Slåttedalen i Kokkenes Mesterlaug i Telemark.

Striden står om lærlingenes prestasjon i Østlandsmesterskapet, der de deltok i oppkjøringen til Norgescup. Der endte laget fra Telemark ble da uplassert, bak de tre lagene som ble premiert, men mesterlauget i Telemark hadde krevd at de måtte bli blant de tre beste for å få være med i Norgescup.

Ikke pengespørsmål

– Et helt urimelig krav, som ingen andre laug stiller. Konkurransen i Østlandsmesterskapet er så hard at det nesten er like vanskelig å hevde seg der som i finalen i Norgescup, mener Jacobsen.

Deltakelsen for et lag på Norgescup i Stavanger koster mellom 30-40 000 kroner.

– Det dreier seg ikke om penger, men om faglig nivå, sier Oddvin Slåttedalen.

"

- Jeg blir sjokkert og sint. Er det slik vi skal behandle unge entusiastiske kokker? undrer Geir Skeie. (Foto: Morten Holt)

Er det slik vi skal behandle ambisiøse kokker?

– Jeg ble sjokkert og sint da jeg leste dette på Varden.no. Her arbeides det med få flere til å jobbe som kokk, og så blir unge entusiastiske kokker behandlet på denne måten. Det er en skam for yrket og laugene, skriver Bocuse d’Or-vinner og driveren av Brygga 11 i Sandefjord, Geir Skeie i en melding til Horeca/Horecanytt.no.

Debatten raser også på Facebook. Der kan du blant annet lese hva Harald Osa mener om denne saken.

Les hele saken på Vardens hjemmeside

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS