TrondheimKokkenesMesterlaug
TrondheimKokkenesMesterlaug

NM i kokkekunst og NM i servitørfag 2012

Under storhusholdningsmessen Meny 2012 som arrangeres i Trondheim 26. og 27. september i år vil det også bli to andre høydepunkter; NM i kokkekunst og nytt av året, NM i servitørfag.

Publisert

Svein Magnus Gjønvik (til venstre) i samtale med juryen under NM i kokkekunst i Trondheim i 2010. (Foto: Morten Holt)

Storhusholdningsmessen Meny arrangeres for sjuende gang i 2012 i Trondheim, og det er Trondheim Kokkenes Mesterlaug som står bak arrangementet.

Håper på minst 3500 besøkende

Svein Magnus Gjønvik er leder for NM i kokkekunst i Trondheim i år. (Foto: Morten Holt)

– Det forventes minst 70 utstillere, og fortsetter suksessen fra året 2010, forventes et besøkstall på om lag 3500 i løpet av de to dagene, melder leder for NM i kokkekunst, Svein Magnus Gjønvik.

Gjønvik har blant annet bakgrunn som oldermann i TKM, landsformann i NKL, visepresident i Nordisk Kjøkken Chef Federation og jurymedlem i flere nasjonale og internasjonale kokkekonkurranser.

Stiansen banebrytende

Bent Stiansen (til høyre) ble den første vinneren av NM i kokkekunst i 1990. Han var også Norges første Bocuse d`Or-vinner i 1993. Her sammen med Paul Bocuse. (Foto: Morten Holt)

Norgesmesterskapet i kokkekunst arrangeres for andre gang i Trondheim under Storhusholdningsmessen Meny. Også i 2010 ble mesterskapet arrangert i trønderhovedstaden. Da vant Ørjan Johannessen NM i kokkekunst. I mars representerer Austevoll-kokken Norge i Bocuse d’Or Europe i Brüssel.

Foruten Johannessen er det mange anerkjente kokker som har vunnet NM i kokkekunst.

I 1990 ble Bent Stiansen den første vinneren av Kongepokalen og NM i kokkekunst. Senere ble Stiansen, som i dag er innehaver Statholdergaarden, også første norske vinner av Bocuse d’Or, i 1993.Stiansen var den første vinneren, men det er Odd Ivar Solvold og Trond Moi som er ”kongene av NM i kokkekunst”. De har begge vunnet konkurransen tre ganger. Gunnar Hvarnes og Erling Sundal har vunnet to ganger.

Vinnere i NM i kokkekunst

Odd Ivar Solvold har vunnet NM i kokkekunst tre ganger. (Foto: Morten Holt)

Her er alle vinnerne i NM i kokkekunst:

1990: Bent Stiansen 1991: Odd Ivar Solvold 1992: Palle Jørgensen 1993: Odd Ivar Solvold 1994: Odd Ivar Solvold 1995: Trond Moi 1996: Trond Moi 1997: Trond Moi 1998: Beathe Hals 1999: Tommy Østhagen 2000: Erling Sundal 2001: Ole Erik Løkken 2002: Roger Malmin 2003: Geir Skeie 2004: Bjørn Cameron Alexander 2005: Erling Sundal 2006: Gunnar Hvarnes 2007: Gunnar Hvarnes 2008: Alexander Østli Berg 2009: Halvar Ellingsen 2010: Ørjan Johannessen2011: Christian André Pettersen

Les hvem som ble nummer 2 og 3 i NM i kokkekunst disse årene her

NM i servitørfag for første gang

Nytt for arrangementet i Trondheim i år er at samtidig med NM i kokkekunst arrangeres også NM i servitørfag.

– Det er med stor glede vi kan ønske velkommen til tidenes første NM for servitører. 12 finalister vil være i aksjon i løpet av to dager, og de skal samarbeide med hver sin kokkefinalist. I tillegg vil de få andre praktiske og teoretiske oppgaver. Vi legger opp til at konkurransen skal bli veldig publikumsvennlig slik at vi får vist frem faget på en flott måte. Vi tror at denne konkurransen også vil være med å styrke omdømmet og rekrutteringen til faget, opplyser Gjønvik.

Meny 2012

" Gjønvik opplyser at messen i slutten av september er aktuell for alle som arbeider i: • Restauranter, veikroer og kafeer • Fastfood og gatekjøkken • Hoteller • Cateringselskaper • Bedriftskantiner • Kommunale og statlige kantiner, forsvarets kantiner, • Skolekjøkken • Sykehuskjøkken• Servicehandelen (bensinstasjoner og storkiosker)

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS