RicaNidelvenNorgescup2012
RicaNidelvenNorgescup2012

Seier til Statholdergaarden og Rica Nidelven

Det var kokkelærlingene fra Rica Nidelven som stakk av med seieren i Norgescup 2012 i Stavanger i helga. I klassen for servitørlærlinger var det nok en gang lærlingene fra Statholdergaarden som dominerte konkurransen, med både gull og sølv.

Publisert

Vinnerne av Norgescup 2012 i kokkeklassen, Sasithon Thongpueng og Mads Kjølmoen, her sammen med lagleder og asisterende kjøkkensjef på Rica Nidelven Hotel, Bjørnar Buserud (til venstre). (Foto: Rica Nidelven Hotel)

Også i fjor var det Statholdergaardens servitørlærlinger som vant konkurransen, og som i fjor var det også de unge trønderkokkene som var best.

I 2011 var det Credos lærlinger som vant konkurransen, denne gangen var det en annen Trondheim-bedrift, Rica Nidelven, som er kjent for å utvikle og produsere fremadstormende kokker, som vant konkurransen.

Vinnerne

Rica Nidelvens Mads Kjølmoen og Sasithon Thonphueng – med lagleder Bjørnar Buserud, ble gullvinnere i kokkeklassen, mens Ingrid Valsvik og Marte Tjessem under lagleder Maiken Løkkes ledelse var best i servitørklassen.

Saken fortsetter under bildet

Ingrid Valsvik og Marte Tjessem vant servitørklassen under Norgescup 2012. (Foto: Lagleder Maiken Løkke)

Marte Tjessem forteller til Aftenbladet.no at servitøryrket består av langt mer enn servering. Konkurransedagene ble blant annet testet i blindlukting av vin og brennevin, og fortelle alt de vet om kaffe. Transjering av frukt var også blant konkurranse-disiplinene.Servering av en tre retters middag som de hadde valgt vin til, inngikk også i konkurransen, skriver Aftenbladet på nett.

Saken fortsetter under bildet

"

Bent Stiansen og hans medarbeidere på Statholdergaarden i Oslo gjør en fenomenal jobb med lærlingene. Nok en gang ble det gull i servitørklassen. (Foto: Morten Holt)

Til Nordisk i Finland

De to vinnerlagene skal representere Norge i Nordisk Mesterskap i Helsinki i Finland 21. april i år.

Rica Nidelven produserer lovende kokker på løpende bånd, og har vel Norges beste hotellkjøkken - med finalister i flere anerkjente kokkekonkurranser de siste årene. (Foto: Morten Holt)

- Vi er i finalen i NM i kokkekunst hver år, vi vinner Norges Beste Frokost hvert år, vi vant Norgescup for kokkelærlinger i 2012, og har satt oss som målsetting å være i finalen hvert år. Vi leverer "ekte mat" gjennom egenproduksjon, vi lager all mat fra bunnen av; noen av Norges beste kokker sørger for egenart i smak og kvalitet, melder hotelldirektør Bjarte Gjerde i en kommentar.

Årets medaljevinnere

Her er medaljevinnerne i Norgescup 2012

Kokkeklassen

Fornøyde vinnere i kokkeklassen i Norgescup 2012. (Foto: Rica Nidelven)

Gull: Mads Kjølmoen og Sasithon Thonphueng, Rica Nidelven, Trondheim Lagleder: Bjørnar Buserud Sølv Jan Morten Gjesdal og Sonja Iren B. Kristensen, Restaurant Eik Annen Etage, Oslo Lagleder: Christer Rodin Bronse Wenche Moen og Anders Tobias Jacobsen, Charles & De i SandnesLagleder: Roger Malmin

Servitørklassen

Fornøyde vinnere i servitørklassen i Norgescup2012. (Foto: Statholdergaarden)

Gull Ingrid Valsvik og Marte Tjessem. Statholdergaarden, Oslo Lagleder: Maiken Løkke Sølv Mari Båserud og Anne Lise Gundersen, Stadtholdergaarden, Oslo Lagleder: Daniel Johnsen NessBronsePedro David Tjugum, Baltazar Ristorante, Oslo og Stian Nystrand, Theatercafèen, Oslo

Lagleder: Aykan Kamburce

Her kan du lese om hvem som deltok fra de forskjellige regionene i Norgescup 2012

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS