HurtigrutenKongHaraldTrollfjorden
HurtigrutenKongHaraldTrollfjorden

Basefarm seiler med Hurtigruten

Basefarm skal drifte online billettbestilling og betaling for Hurtigrutens utenlandske reisebyråer og agenter. Bjart Kvarme, administrerende direktør i Basefarm, karakteriserer avtalen som svært viktig for selskapet.

Publisert

Hurtigruteskipet Kong Harald i Trollfjorden.

– Avtalen styrker vår posisjon som driftsleverandør av betalingsløsninger, sier han.

Avtalen løper over tre år.

B2B-løsning

Tjenesten skal sørge for at utenlandske reisebyråer og agenter kan bestille og betale reiser med Hurtigruten. Løsningen tar imot transaksjonsdataene og distribuerer disse til de rette instansene for bekreftelse av bookingen, verifikasjon av betalingen og overføring av pengebeløpet.

– Basefarm gir oss den tryggheten vi trenger overfor våre kunder, sier Frid Fastbø, CIO i Hurtigruten.

Høy sikkerhet

Som første norske IT-driftsselskap ble Basefarm høsten 2011 PCI-DSS-sertifisert - en sertifisering for sikker betaling over nett. Dette er et krav som stadig oftere stilles fra virksomheter innen e-handel, bank og finans.

– For oss var det avgjørende med PCI-DSS sertifisering for valg av IT-driftsleverandør, sier Fastbø.

Samme sertifisering var også utslagsgivende da Basefarm i vinter vant IT-driftsavtaler med Sparebank 1 og PayEx.

PCI-DSS

Payment Card Industry (PCI) Data Security Standard (DSS) beskriver krav til virksomheter som overfører, behandler eller oppbevarer kortnummer. Dette inkluderer også krav til rutiner, tilgangskontroll og loggføring, samt en planmessig kontroll og revisjon for å vise at kravene etterleves. PCI-DSS godkjenning er et absolutt krav fra de internasjonale kortselskapene til aktører som skal formidle og behandle kortdata over nettet. PCI-DSS godkjenning kreves blant annet for behandling av kort fra Visa, MasterCard, American Express, Diners, Discover, JCB og andre selskaper.

Basefarm

Basefarm er en ledende aktør innen drift av forretningskritiske applikasjoner, med kontorer i Norge, Sverige og Nederland. Selskapet er spesialisert på driftstjenester til virksomheter som bruker internett som en vesentlig kundekanal. På kundelisten står blant andre Norwegian, Dagbladet, Politiet, Sparebank1, Santander, Spotify og TV4. Basefarm tar gjerne totalansvar for kundens sentraliserte tjenester, inkludert samhandlingen med omkringliggende systemer.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS