EHolsen m fiskeburger
EHolsen m fiskeburger

Fiskemeny høster internasjonalt skryt

Fiskehallen i Narvik har knyttet en "quick service restaurant" til fiskebutikken, hvor det serveres en ren fiskemeny som berømmes på det internasjonale nettstedet Arrivalguide.com.

Publisert

Den som vil smake en autentisk nordnorsk fiskeburger, skal dra innom Fiskehallen i Narvik, hvor den nye kaféeieren Elisabeth Holsen serverer godbiten. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

Daglig leder av Fiskehallen Drift AS, med det imponerende navnet Sigbjørn Erling Enoksen Johansen – mellomnavnene for enkelhets skyld forkortet til ‘E E’, heter i dagligtale i Narvik bare "hainn Sigbjørn".

Han er den personifiserte Fiskehallen og ivaretar et stykke byhistorie hvor Torghallen for en liten generasjon siden summet av liv og virke. Men med nye tider tapte Torghallen kampen om kundene til fordel for moderne lavprisbutikker og kjøpesentre. Men Fiskehallen har altså holdt stand, selv om det i støytene har kostet "hainn Sigbjørn" dyrt.

Nøkkelmedarbeider tar over

For å få til en mer ryddig og oversiktlig drift, har han fra 1. januar i år leiet ut hele kafédirften til sin tidligere betrodde medarbeider, Elisabeth Holsen, som har etablert sitt eget driftsselskap, Elisabeth Varmmat Ltd. Begge parter har forventninger om at denne splitten og avtalen, skal gi et løft for begge butikker: Kafeen drives av dedikert eier, og "hainn Sigbjørn" kan konsentrere seg om fiskebutikken.

"Årets Servicebedrift"

Vi siterer fra lokalavisa Fremover 2. februar 2010:

"Årets Servicebedrift ble også delt ut. Den prisen fikk en særdeles populær vinner, skal vi tro responsen fra de 250 som møtte opp. Fiskehallen ble betegnet nærmest som en egen turistattraksjon på torget i Narvik, og daglig leder Sigbjørn Johansen var tydelig rørt da han tok i mot prisen."

– Ja, det var en pris som smakte godt og var en solid oppmuntring, bekrefter Sigjørn to år etterpå.

‘Hainn Sigbjørn’ kan nå konsentrere seg om fiskebutikken, hvor fiskekakene er ekstra populære. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

Les hele historien i FastFood nr. 3 - 2012

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på Horeca i dag.

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS