P-HotelsBrattøraFotoRonnyDanielsen1
P-HotelsBrattøraFotoRonnyDanielsen1

Skal være Trondheims mest miljøvennlige hotell

Det nye hotellet P-Hotels Brattøra i Trondheim vil være byens mest miljøvennlige hotell. Bygget eies av Rom Eiendom AS, mens hotellet drives av Trondheimsbaserte P-Hotels. Torsdag 31. mai var det offisiell åpning.

Publisert

P-Hotels Brattøra. (Foto: Ronny Danielsen)

P-Hotels Brattøra har en unik beliggenhet, med i utsikt mot Munkholmen og fjorden på den ene siden og sentrum av byen på den andre.

Hotellet vil være med å bidra til Trondheims miljøambisjoner gjennom å være et energiklasse A-bygg, og ved at det ligger på byens viktigste kollektivknutepunkt, der passasjerer som kommer til byen med tog, buss, båt og flybuss har gangavstand til hotellet.

Frode Hofstad er administrerende direktør for P-Hotels, som er representert i de tre største norske byene. (Foto: Ronny Pedersen)

Energiklasse A

Hotellet er oppført med standard som lavenergihus og har oppnådd energiklasse A. Prosjektet har kombinert energieffektiv byggteknikk og arkitektur, parallelt som det er lagt opp til tekniske løsninger med behovsstyring av ventilasjon, varme og kjøling samt belysning. Det er benyttet varmepumpe for å dekke behovet til oppvarming og tappevann.

Det er målt et lekkasjetall på 0,29, noe som tilsvarer under 20 % av maks tillatt lekkasje etter forskriftene og samtidig under halvparten av passivhuskravet. Både planlegging av energisystemene og planlegging av arbeidet med selve tettingen av bygget er et resultat av et godt samarbeid mellom de ulike entreprenørene. En suksessfaktor i denne forbindelse er tidlig involvering av alle parter i prosjektet.

Selv om bygget konstruksjonsmessig er enestående når det gjelder isolasjon og energiegenskaper, (vinduer med 0,8 i U-verdi), er det også mye å hente på energisystemet på et hotell.

Ragnar Palsson er administrerende direktør for nyåpnede P-Hotels Brattøra. (Foto: Ronny Danielsen)

Moderne krav til isolasjon gjør at mesteparten av energien ved et hotell går til varmtvann. Med et varmepumpesystem som reduserer energibruken med 25 prosent og effektiv ventilasjonsvarmegjenvinner på 85 prosent virkningsgrad, har man klart å redusere driftsutgiftene.

Ventilasjonen i hotellet er også inndelt i flere separate vertikale soner. Lysstyring er basert på tilstedeværelse.

Enova har innvilget tilskudd for gjennomføring av prosjektets energiambisjon.

Arkitektur

Fra ett av rommene på P-Hotels Brattøra. (Foto: RonnyDanielsen)

Hotellets hovedvolum er gitt av tomtens smale, langstrakte form og føringene i reguleringsplanen for høyder og siktlinjer. Åpningen i bygningskroppen ivaretar siktlinje fra Midtbyen ut mot fjorden og Fosenalpene.

Bygget har et enkelt og helhetlig arkitektoniske uttrykk med en neddempet farge, - og materialbruk. Kombinasjonen av få bestandige materialer med en enkel detaljering gir bygget et tidsriktig og balansert komposisjon. Et uttrykk som fungerer god i det sammensatte bygningsmiljøet hotellet står i.

Sett fra bysiden fungerer bygget som et rolig bakteppe for de antikvariske skurbygningene langs Fosenkaia. Hotellet er endepunkt i bygningsrekken bestående av de bevaringsverdige stasjonsbyggene, og vil med sin detaljering og fargebruk underordne seg de eksisterende profilerte pussede lysegule fasadene. Sett fra Nordre avlastningsvei og Brattøra står hotellet med sin robuste form og materialbruk godt sammen med Trondheim S sitt røffe sporområde og godsterminalen.

Den lange og smale bygningsformen gir en enkel og effektiv planløsning med inngang og resepsjon midt på fasaden mot sør, og langsgående midtkorridor med hotellrom på begge sider. I første etasje mot vest ligger hotellets restaurant og konferansedel.

Hotellet oppfyller krav til universell utforming og er tilgjengelige for alle. 12 hotellrom er spesielt tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Utsmykking

Kunstner Egil Bauk Larssen fra Trondheim har stått for det kunstneriske på P-Hotels Brattøra. Han har laget 21 installasjoner til hotellet, og hans uttrykk setter preg på hotellets fellesområder og uteområdet.

Alle hotellrom har et foto på 160 cm x 220 cm med motiver fra hele verden som gir hvert rom en egen karakter.

Fakta P-Hotels Brattøra

* Bygget er sertifisert i energiklasse A

* Unik beliggenhet rett ved Midt-Norges største knutepunkt, noe som bidrar til at Trondheim når sine ambisjoner som miljøby

* Alt er samlet på ett sted med tog, buss, flybussen fra Værnes, hurtigbåt og cruisetrafikk

* 128 hotellrom

* 4 konferanserom med makskapasitet på 150 personer

* Restaurant med tilbud om frokost, lunsj og middag

* Uteservering på taket

* Kostnad: Ca 100 millioner kroner

* Entreprenør: Veidekke Entreprenør AS

* Arkitekt: Pir II AS

* Bygget eies av Rom Eiendom AS og drives av Trondheimsbaserte P-Hotels

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på Horeca i dag.

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS