Amsterdam sykler (3)
Amsterdam sykler (3)

Ta sykkelferien i Nederland

Nederland er det lille landet som tilbyr det meste og hvor du har meste like i nærheten. Landet er også blant Europas flateste, hvilket gjør det ideelt å ta sykkelferien her. Med sine 41 500 kvadratkilometer er Nederland bare litt større enn Nordland fylke, men likevel et av Europas mest populære reisemål. Spesielt vil vi til Amsterdam.

Publisert

Det er ikke manko på sykler i Amsterdam. (Foto: Morten Holt)

Men i tillegg lokker kysten med avslappende badestrender, mens andre storbyer som Haag, Utrecht og Rotterdam tilbyr høy puls med kultur, severdigheter og et stort utvalg av god mat. For dem som vil kombinere reisen sin med litt mosjon eller ganske enkelt ønsker å forflytte seg enkelt og lettvint, er en sykkelferie perfekt.

Det er ikke alle byer som har egne sykkelparkeringer. Dette er verdens største, like ved sentralbanestasjonen i Amsterdam. (Foto: Morten Holt)

– Nederland har enormt mye å tilby og er en ypperlig destinasjon for en langweekend. Enten man ønsker seg en avslappende ferie ved havet eller vil oppleve storbypuls, kan man finne det i Nederland. Vi håper at flere får øynene opp for Nederland ettersom det er kort vei til Norge med meget god flyforbindelse, sier Lena Wennerstein, salgsdirektør i Reisefeber, Skandinavia.

På sykkel i Amsterdam

Nederlands største by, Amsterdam, ligger bare to timer unna med fly og tilbyr noe for enhver. Nedenfor følger tips om hvordan du kan tilbringe en sykkelferie i Nord-Europas Venezia i sommer:

Sykkel

Det fins en mengde sykkelutleier rundt om i byen. Forslagsvis drar du til sentralbanestasjonen og leier sykler på MacBike.

Museer

Med sine over 50 museer er Amsterdam byen med verdens største museumstetthet per kvadratmeter. Her finner du mesterverk av Van Gogh, Rembrandt og Vermeer, samt severdigheter som Anne Franks hus. Et besøk på Rijksmuseum, Van Gogh-museet og Kanalhus-museet anbefales varmt.

Kanaler

"

Kanalbåt i en av Amsterdams mange kanaler. (Foto: Morten Holt)

Amsterdams kanalsystem har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 2010 og er en severdighet du ikke må gå glipp av. Det fins flere guidede turer, og med start fra en mengde ulike steder. Neste år fyller kanalene 400 år, noe som vil bli feiret skikkelig i byen.

Mat og drikke

Restaurantene i Amsterdam gir ekstra mye å velge blant siden nederlenderne mer enn de fleste andre land har latt seg influere av utenlandske kjøkken. Et tips er å oppleve det indonesiske kjøkkenet med spesialiteten “Rijsttafel”, en smørbrødliknende asiatisk matopplevelse fra Nederlands tidligere kolonier. Er reisekassen beskjeden? Her er mye god gatekjøkkenmat! Ellers er et besøk på den Guide Michelin-anbefalte restauranten Vermeer et must. Glem heller ikke å besøke noen av de mange ostebutikkene som fins. Her får du smake på virkelig kortreist Gouda og Edamer!

Shopping

Den mest kjente og velbesøkte shoppinggaten heter Kalverstraat. Foruten sitt vanlige utvalg av butikker tilbyr Amsterdam også vintageshopping i verdensklasse. Besøk området De Negen Straatjes, et mekka for alle som liker å handle second hand. Det store antallet vintage-butikker skyldes trolig at nederlenderne ekstra gjerne kler seg for å uttrykke sin personlighet og individualitet.

Musikk

Nederland er hjemlandet til en av verdens mest berømte DJ-er, Tiësto — og kjærligheten til trance- og housemusikk er stor. I sommer går det verdenskjente dance-arrangementet Sensation (tidligere Sensation White) av stabelen på Amsterdam Arena, der over 40 000 personer vil slå seg løs til musikk fra noen av verdens beste DJ-er.

Utflukter

Amsterdam: Kanaler og blomster! (Foto: Morten Holt)

Om du ønsker å legge ut på en lengre sykkeltur på flere dager, kan du utforske byens omegn, Metropoolregio Amsterdam (på engelsk: Amsterdam Metropolitan Area). Følgende hjemmeside viser turer med ulike temaer, som besøk til kysten, tradisjonelle oste- og fiskebyer og den industrielle kulturarven med eksempelvis vindmøller.

http://www.iamamsterdam.com/en/visiting/amsterdam-metropolitan-area

"
Powered by Labrador CMS