Rica norsk flagg

Bare Rica vil ha stjerner

Bare 23 av landets 963 hoteller er interessert i å smykke seg med den nye offentlige stjernemerkingen. Blant de norske kjedene er det kun Rica Hotels som har sagt ja til ordningen.

Publisert

– At 23 hoteller har søkt om å bli vurdert med stjerner, er selvsagt ikke mange. Men vi tror nok flere sitter på gjerdet for å se dette litt an. Hotellstjerner er nytt i Norge, og vi må tenke langsiktig. Vårt mål er at vi innen fire år skal ha 65 prosent av hotellene med i ordningen, sier prosjektleder for stjernemerkingen, Anita Blomberg-Nygård i Norsk Akkreditering, til Aftenposten.

I Europa er det bare Norge og Finland som til nå ikke har hatt egen offentlig godkjent stjerneordning.

Blant de norske kjedene er det kun Rica som har sagt ja til ordningen. Gjestevurderinger på nettet er viktigere og bedre, mener andre. Petter Stordalens kjede Nordic Choice Hotels er blant kjedene som har sagt nei.

– Vi synes ikke ideen om å klassifisere hoteller med stjerner har vært god, og mener den blir mindre god for hver dag som går. Derfor er våre hoteller ikke klassifisert, og vil heller ikke bli det, sier konserndirektør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth.

Powered by Labrador CMS