Odd og Magnus Reitan
Odd og Magnus Reitan

Bra hos Reitangruppen

Norges beste arbeidsplasser er kåret. 150 store norske arbeidsplasser har vært med i en omfattende måling. Reitangruppen havnet på pallen. – Det er liten tvil om at norske ledere er i ferd med å skjønne sammenhengen mellom arbeidsmiljø og bunnlinjen, sier Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i analyse- og rådgivningsselskapet Great Place to Work.

Publisert

Odd og Magnus Reitan får gode skussmål for lederstilen i Reitangruppen. (Arkivfoto)

– Det er ingen som legger store ressurser i å skape et godt arbeidsmiljø bare for å være greie. Dette brukes veldig strategisk av de beste for å nå organisasjonens mål, sier Jannik Krohn Falck.

40 000 ansatte

Selskapet står bak kåringen av Norges beste arbeidsplass, som arrangeres for niende året på rad. Den baserer seg på en omfattende kulturanalyse og en medarbeiderundersøkelse der 149 virksomheter og om lag 40 000 ansatte deltar.

Undersøkelsen kartlegger blant annet tillit mellom ledelse og ansatte, stolthet over egen arbeidsplass og kollegialt fellesskap.

Verdier hugget i stein

Felles for årets vinnere er at de er særdeles flinke til å skape tillit og nærhet mellom ledere og medarbeid ere.

Reitangruppen, som kommer på tredjeplass i kategorien med flere enn 250 ansatte, utmerker seg med sin særegne kultur og synlige ledelse. Blant annet har selskapet hugget verdigrunnlaget sitt i stein, bokstavelig talt. Steinen står utenfor deres kontorer i Oslo og Trondheim.

Verdibasert lederskap

Det var en fornøyd toppleder, Magnus Reitan, som tok imot heder og ære under utdelingen på Grand på mandag.

– Dette er et bevis på at verdibasert lederskap fungerer. De ansatte føler seg verdifulle og 95 prosent svarer at de er stolte av å jobbe i Reitangruppen. Man skaper ikke verdier uten fornøyde ansatte, sier Reitan.

– Selskapet har som mål å bli det mest verdidrevne selskapet i Skandinavia. Det er kanskje mange som tror at det er vanskelig å gjennomføre i et så omfattende konsern som Reitangruppen, som alene sysselsetter over 27 000 mennesker i Skandinavia og Latvia. Men i Reitangruppen innledes faktisk alle møt er med over seks personer med en gjennomgang av verdigrunnlaget. I tillegg har selskapet sin egen filosofibok, sier Krohn Falck.

Pressenytt

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS