Verkshotellet Reiselivsprisen Rogaland2
Verkshotellet Reiselivsprisen Rogaland2

Fikk Reiselivsprisen i Rogaland 2012

Reiselivsprisen 2012 i Rogaland er tildelt Synnøve og Sigbjørn Vadla, som står bak Verkshotellet og Høiland gard på Jørpeland.

Publisert

Reiselivsprisen 2012 i Rogaland er tildelt Synnøve og Sigbjørn Vadla (til høyre i bildet).

Formålet med prisen er å inspirere til ekstra innsats for reiselivet i fylket, og Synnøve og Sigbjørn Vadla er flotte representanter og pådrivere til viktig næringsutvikling i Rogaland. Prisen er på 50 000 kroner samt statuett.

Vinnerne av reiselivsprisen har tilført reiselivet i Rogaland et unikt og ekte produkt både for fylkets innbyggere og tilreisende, heter det i jurybegrunnelsen.

Synnøve og Sigbjørn Vadla på Høiland gard. (Foto: Høiland gard)

Høiland gård

Om årets prisvinner kan det sies at virksomheten startet for en del år tilbake i siden. Ved pågangsmot og arbeidsinnsats har prisvinneren bygget opp et anerkjent reiselivstilbud. Gjennom hardt arbeid har prisvinneren vist hvordan et eldre gårdstun med flere bygninger kan bygges om til å bli et moderne reiselivsanlegg.

Les mer om Høiland gard her

Verkshotellet

"

Verkshotellet på Jørpeland. (Foto: Verkshotellet)

Men arbeidet stoppet ikke med det. For noen år siden ble den gamle ærverdige Verkshotell-bygningen på Jørpeland lagt ut for salg til noen som ville påta seg jobben med å bringe bygningen tilbake til hotelldrift.

«Synnøve og Sigbjørn Vadla fikk tilbudet, og gikk løs på oppgaven med stor entusiasme. Nå står det nye Verkshotellet der, åpnet i 2011, som et flott eksempel på hva som kan skje når de rette folkene vil og kan satse. Gjennom flere års hardt arbeid og ukuelig stå-på-vilje og med fokus på lokal matkultur, har initiativtakerne vist at det er mulig å realisere drømmer», heter det i jurybegrunnelsen.

Les mer om Verkshotellet her

Foruten Synnøve og Sigbjørn Vadla var Kjell Helle Olsen (DNT Rogaland), Norsk hotellhøgskole, Kronengruppen hoteller og serveringssteder på sørvestlandet og Helgøy Skyssbåt v/Jon Arne Helgøy nominert til prisen.

Om Reiselivsprisen

Reiselivsprisen er en honnør for innsats i reiselivet i Rogaland, spesielt når det gjelder utvikling av gode reiselivsprodukter. Rogaland er et viktig reisemål. Som mange har sagt før: Rogaland er et Norge i miniatyr. Eller som tidligere fylkesordfører Lars Vaage brukte å si: Rogaland er et Norge i miniatyr – pluss litt til! Det er få plasser i landet at vi finner noe som likner sandstrendene på Jæren, det er får plasser vi finner det åpne landskapet som vi har på Jæren og det er få plasser vi finner fjorder og fjell slik vi gjør i Ryfylke. På litt under en times kjøring rekker vi fra solfylte strender til snødekte vidder.

Men de fleste reisende ønsker å oppleve mer enn natur. Kultur og tradisjoner er også viktige opplevelser. Og skal dette skje, kreves det forberedelser og tilrettelegging, noe som igjen krever innsikt og ikke minst kompetanse. Norsk hotellhøgskole, som i disse dager feirer 100 – årsjubileum, er en institusjon som bidrar til kompetansebygging. Opplevelsene er ikke samlet på et sted. Enten det er Prekestolen eller Lysefjorden krever det transport.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS