Madu GrimsGrenka JakobMontelius MichaelLunga
Madu GrimsGrenka JakobMontelius MichaelLunga

Satser på "levende" mat

Med den nye kjøkkensjefen Jakob Montelius og hans soussjef Michael Lunga er restauranten Madu på First Hotel Grims Grenka igjen klar til å ønske nye og gamle gjester velkommen med konseptet Nordic Raw Food.

Publisert

Kjøkkensjef Jakob Montelius og soussjef Michael Lunga på restaurant Madu på First Hotel Grims Grenka i Oslo. (Foto: Christina Børding, Xtina Foto)

Restauranten på First Hotel Grims Grenka, Madu, er reåpnet. Her serveres Nordic raw food – sunn mat på en spennende måte.

Mer næring

Nytt konsept i restauranten på Grims Grenka.(Foto: Christina Børding, Xtina Foto)

Et norsk ord for raw food er begrepet «levende mat», fordi man tenker seg at næringsinnholdet i maten fortsatt lever når det spises.

Fjordlaks på Grims Grenka-vis.(Foto: Christina Børding, Xtina Foto)

Når maten varmes til 40 grader eller mer forsvinner 30 til 90 prosent av næringsstoffene i tillegg til at enzymene, selve livsskraften i maten, forsvinner. Når du spiser raw food, tilfører du kroppen næring og energi istedenfor å spise mat som tærer på kroppen.

Mat med lav varme

– Konseptet går ut på å spise maten i sin naturlige, ubearbeidede form. Vi tilbereder vår mat på lav varme over lang tid. Vi fokuserer på næring, men først og fremst på at maten skal smake utrolig godt, sier kjøkkensjef Jakob Montelius.

– Hos oss skal det å spise sunt være morsomt og lystbetont, sier Linda Søvik, hotelldirektør på First Hotel Grims Grenka.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS