Pinnekjøtt (3)
Pinnekjøtt (3)

Vi anbefaler helst pinnekjøtt til utlendingene

Mat er en viktig del av reisen. Her får du en samling av innbyggernes egne matanbefalinger til sine utenlandske reisende. Nordmenn anbefaler pinnekjøtt, spekemat og kjøttkaker i brun saus. Grandiosa kommer på niendeplass...

Publisert

Dette er det vi helst anbefaler utlendinger på tur i Norge. (Arkivfoto)

Vil du spise godt på ferie kan det lønne seg å ta en titt på listen nedenfor. Hotels.com gir deg en samlet oversikt over hva du bør spise på tur.

I en undersøkelse har mer en 27 000 respondenter blitt spurt hva slags mat turister bør smake når de besøker hjemlandet deres. Resultatene er basert på anbefalinger fra innbyggerne i de respektive land.

– Dette er listen for de som ønsker mat med den lokale touchen, men husk for all del å unngå de restaurantene som er typiske turistfeller. Let heller etter restaurantene hvor du finner de lokale innbyggerne, sier Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

Verdens beste pizza

Ikke veldig overraskende dominerer pizzaen den italienske listen. Landet har god tilgang på råvarer som gir en helt annerledes pizzaopplevelse enn du får servert her hjemme. Pizza var opprinnelig fattigmannskost og har historie tilbake til 1600-tallet hvor italienerne serverte en type brød bestående av fargene i det italienske flagget. Tomatene stod for det røde. Det hvite kom fra mozzarellaen, mens basilikum skapte grønnfargen. Restaurantbesøk i Italia gir deg ikke bare en restaurantopplevelse, men også en oppvisning i hvordan en ekte pizza skal tilbredes.

Krysser vi grensen til Frankrike, finner vi flere ikoniske matretter som beef bourgogne, ratatouille eller moules frites. Spanjolene setter paella og galisisk blekksprut på toppen av sin liste, mens sør-koreanerne trekker frem sin marinerte grillbiff som deres spesialitet. Britene anbefaler videre fish & chips.

Sterke saker i Mexico

Mexico er et av verdens store matland og landets kjøkken elskes over hele verden. Reiser du til Mexico er det et must å smake en enchilada. Det mener i alle fall meksikanerne selv. Den smakfulle retten bestående av tortillalefse og kjøttblanding er en velkjent favoritt hos mange. Vær allikevel obs når du besøker Mexico – maten her kan ikke sammenlignes med tex mex blandingen du kjøper i dagligvarebutikken her hjemme. Enchilar er et spansk verb som betyr å krydre med chili, hvilket igjen understreker at mexicanerne vet å krydre maten – og det gjerne med den kruttsterke grønne chillien habañeros. Den sterkeste chilien det meksikanske kjøkken har å oppdrive.

Ønsker du å oppdage kinesernes spesialiteter, bør du smake på sprøstekt and og kong boa kylling. Sushi, som ligger på topp på den japanske listen, er vi allerede bortskjemt med, men reiser du til Japan lover de en helt annen sushi-opplevelse enn hva du får servert her hjemme. Amerikanerne anbefaler deg naturligvis å spise en klassisk hamburger med pommes frites.

Russland er eneste land på listen som setter alkoholholdig drikke på sin liste med sin velkjente vodka.

Pinnekjøtt på topp

– Stadig flere vet å sette pris på norske matspesialiteter, fortsetter Yvonne Bonanati.

Dette kommer også frem i undersøkelsen hvor vi finner pinnekjøtt, fårikål og nybakt brød med brunost på den norske menyen til våre utenlandske gjester. Kanskje litt overraskende for noen ligger pizza Grandiosa på plass nummer ni.

Her er ferierettene du bør teste

Land - favorittrett

" Italia - Pizza Margherita Frankrike - Beef Bourgogne Tyskland - Schweinebraten med Knoedel Nederland - Croquette sandwich Norge - Pinnekjøtt Russland - Borscht Spania - Paella Sverige - Kjøttboller Sveits - Raclette valaisanne England - Fish & chips Australia - Lammestek Kina Beijing - Stekt and Hong Kong - Eggepai India - Pani Puri Japan - Sushi Singapore - Chili-krabbe Sør Korea - Marinert BBQ-biff Taiwan - Pearl Milk te Argentina - Asado (BBQ) Brasil - Feijoada Columbia - Bandeja Paisa Mexico - EnchiladaUSA - Hamburger

Anbefalt av nordmenn

Topp-10 over retter, nordmenn anbefaler til reisende:

1. Pinnekjøtt 2. Spekemat 3. Kjøttkaker i brun saus 4. Fårikål 5. Grovt brød med brunost 6. Rømmegrøt 7. Ribbe 8. Lutefisk 9. Grandiosa10. Smalahove

Kilde: Undersøkelse gjennomført av Hotels.com blant 27 000 respondenter fra hele verden.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS