Clarion Arlanda
Clarion Arlanda

Vil bli størst i hele Skandinavia

Petter A. Stordalen og Nordic Choice Hotels har er i ferd med å erobre Norge og Sverige. Etter et feilskjær, vil han på nytt også prøve å bli hotellkonge i Danmark.

Publisert

Det nye Clarion-hotellet på Arlanda.

Som vi har skrevet i en tidligere publisert sak vil Nordic Choice Hotels snart bli den kjeden med flest hoteller (ikke rom) i vårt naboland.

Nylig åpnet han et nytt flyplasshotell på Arlanda.

– Arlanda er den viktigste kontrakten jeg har vunnet noensinne. Dette er forskjellen på Tippeliga og Champions League. Flyplasshoteller er det alle kjemper om i dag, sier Stordalen til Bergens Tidende.

"

Petter A. Stordalen drømmer om herredømme i Skandinavia. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Hotellkjeden Clarion Hotels fikk kontrakten om å bygge nytt hotell på Stockholms hovedflyplass i 2010. I midten av november sto nye hotellet klart, med 414 rom og 44 møterom fordelt på 13 etasjer. Prislappen var 1,2 milliarder svenske kroner.

Ved utgangen av året vil Stordalens hotellselskap Nordic Choice ha 80 hoteller i Sverige. Den svenske kjeden Scandic vil ha 77.

Scandic lover konkurranse

– Det er moro å gå forbi Scandic, og jeg tror det er uventet for dem og for hele markedet. Da vi gikk inn i 1998 hadde de stor markedsmakt i Sverige. De var en gigant, sier Stordalen til Bergens Tidende.

http://www.bt.no/nyheter/okonomi/Vil-legge-Danmark-for-sine-fotter-2795687.html

Men svenske Scandic, med mange hoteller og rom også i Norge, vil gi Stordalen kamp om hotellkundene.

– Vi fortsetter å ekspandere. Bare i år og 2013 åpner vi sju nye hoteller. Scandic er størst i Norden i antall rom, og har som mål fortsatt å være markedsledende, sier Anders Ehrling, administrerende direktør i Scandic Hotels til BT.no.

Gjennom finanskrisen har Nordic Choice Hotels fortsatt klart å ekspandere kraftig. De siste fem årene har Stordalen åpnet 18 nye hoteller. Når 2012 er omme, vil Nordic Choice Hotels totalt ha 170 hoteller fordelt på de forskjellige kjedene.

Vil tilbake i Danmark

Men drømmen i Danmark ble stoppet i fjor. Nordic Choice Hotels satset lenge i vårt naboland i sør, men ga våren 2011 opp etter store tap. First Hotels overtok driften av 12 hoteller.

"

The Thief på Tjuvholmen åpnes i januar.

– Et liv består av opp- og nedturer, og å måtte gi opp Danmark var en stor nedtur. Vi fikk aldri den størrelsen og de stordriftsfordelene vi var ute etter. Nå drømmer jeg om å ta tilbake andeler i Danmark. Hele konsernet føler at vi har noe uforrettet i Danmark. Dagen da vi satser på nytt i Danmark, den kommer. Det kan ta tid, men vi skal tilbake, sier han til BT.no.

The Thief åpnes i januar

I januar åpner Nordic Choice Hotels luksushotellet The Thief på Tjuvholmen i Oslo. Minsteprisen for et rom blir på om lag 2000 kroner.

The Thief: Håndplukket til Design Hotels

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS