ViewpoinSnøhetta1
ViewpoinSnøhetta1

Er dette Norges vakreste utsikt?

Dette konkurrerer så absolutt om å være landets beste utsiktspunkt. Fra Viewpoint Snøhetta, som sto ferdig tidligere i år, har du en fantastisk utsikt mot Dovrefjell og 2286 meter høye Snøhetta.

Publisert

Viewpoint Snøhetta på Dovrefjell. (Foto: Diephotodesigner.de)

Snøhetta er det høyeste fjellet i Norge – utenom Jotunheimen, og har i mange hundre år vært en veiviser og landemerker for farende over fjellet fra sør til nord eller nord til sør.

Snøhetta står selvfølgelig bak

Er dette Norges vakreste byggverk? Noen mener det. Men står du inne i bygget kjemper det i alle fall om en av de beste utsiktspunktene her til lands.

Det var Norsk Villreinsenter på Hjerkinn som fikk ideen om et utsiktspunkt på fjellet, og det er selvfølgelig de prisbelønnede arkitektene i Snøhetta som har tegnet bygget. Hvem ellers skulle ha gjort det akkurat her..!

Halvannen kilometer på sti

Bygget er oppført i tre, stål og glass på toppen av det 1220 meter høye Tverrfjellet, som du ser godt fra veien fra Hjerkinn opp mot turisthytta Snøheim. Det er godt skiltet fra E6. Du må gå om lag en og en halv kilometer på sti fra parkeringsplassen for å komme til utsiktsbygget.

Viewpoint Snøhetta er åpent for publikum 24 timer i døgnet frem til 1. november. Da overtar Kong Vinter området for en stund, og moskus, rein og andre dyrearter kan vandre i fred på viddene uten at menneskene kan stå varmt å godt inne i bygget å se på dem.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS