MathallenÅpner
MathallenÅpner

Mathallen åpner for publikum tirsdag

Oslos nye matmekka, Mathallen, er klar for å ta imot sine første gjester. I morgen, tirsdag 2. oktober, åpnes dørene i det stille til det som blir en testperiode frem mot den offisielle åpningen. 12. oktober braker det løs med en 40 dagers åpningsfestival.

Publisert

Mathallen.

– Mathallen er for alle, og vi holder ingen eksklusiv åpning for spesielt inviterte. Derfor er alle invitert til å lage «sin egen åpning». Se nøye på Mathallens arrangementskalender, finn det arrangementet som passer deg best, ta med deg en venn eller fem, og opplev Mathallen, sier Frode Rønne Malmo, markedssjef for Mathallen.

Forsmak i mars

Over 30 000 mennesker var innom Mathallen under den to dager lange matfestivalen Forsmak i mars. Festivalen skulle gi folk en smakebit på det som kommer i Mathallen. Nå kommer fortsettelsen – en åpningsfestival fullstappet av fristende og morsomme matrelaterte aktiviteter. På programmet står blant annet feiring av den store norske grøtdagen, surkålkurs, Oslo pizzacup, bacalaofest og mye annet spennende for både barn og voksne – matelsker eller kokkeproff!

– Mathallen blir et marked, men også et sted for å nyte, smake, lære, diskutere eller konkurrere. Her er Kulinarisk Akademi. Torget. Matsalen. Restauranter. I tillegg til de mange butikkene, de fleste med mulighet for å smake, sier Rønne Malmo.

Fakta om Mathallen

* Mathallens aktører vil tilby mat og drikke av høy kvalitet, med vekt på det unike.

* Utbygger er Aspelin Ramm som har en finger med i spillet i byutviklingsprosjekter der kultur er en viktig ingrediens – som blant annet DogA i Hausmanns gate 16 og Astrup Fearnley museet på Tjuvholmen.

* I løpet av året skal Mathallen være preget av ulike festivaler og arrangementer som handler om mat, drikke og gode opplevelser. Først ut er åpningsfestivalen.

* Åpent tirsdag – onsdag 10-19, torsdag – fredag 10-20, lørdag 10-18, søndag 12-17, mandag – stengt. I tillegg vil en rekke av konseptene ( 20 av butikkene vil også tilby servering ) holde åpent lengre om kvelden.

* Ligger i Maridalsveien på Vulkan. Vulkan Jernstøperi var navnet på brobyggerverkstedet som lå her. "Gamle Broverksted" har blitt til Mathallen. Navnet Vulkan ble lånt av den romerske guden Vulkan/Vulcanus, som var en av Olympens «hovedguder». I romersk mytologi fremstår han som ildens, smias og håndverkets gud.

* Et parkeringshus med 400 plasser er bygget i tilknytning til Mathallen, men er ikke helt klart ennå.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS