MartinSveian NM 2012 (6)
MartinSveian NM 2012 (6)

Snart er NM-vinneren klar

Den andre dagen i NM i kokkekunst og NM i servitørfag er i ferdig i Trondheim Spektrum. I løpet av kvelden kåres den 23. vinneren gjennom tidene i NM i kokkekunst under banketten på Rica Nidelven. Og det er nesten 50 prosent sjanse for at Kongepokalen blir igjen på hotellet. Fem av de 12 deltakerne i NM i kokkekunst representerer nemlig hotellet. Dessuten har flere av de andre tidligere arbeidet på hotellet. Se bilder fra de to konkurransedagene her.

Publisert

Bjørnar Buserud fra Rica Nidelven, men opprinnelig fra Roverud i Hedmark, deltar i sitt tredje NM. Her i aksjon mens plassdommer Jan Kåre Johansen følger med. (Foto: Peter Gjerde)

Sebastian S. Engh fra Vertshuset Curtisen i Halden startet som nummer en i går morges, mens tittelforsvarer Christian André Pettersen fra Spiseriet i Stavanger avsluttet det hele i ettermiddag. Totalt er 12 kokker med i konkurransen.

Her er deltakerne i dag

De startet i denne rekkefølgen:

Reneè B. Fagerøy, Glassgården Brasseri og Grill i Rica Bakklandet Hotel, Trondheim

Reneè B. Fagerøy er eneste jente blant de 12 deltakerne i årets NM i kokkekunst. (Foto: Peter Gjerde)

Odd Ivar Haglund, Brasseri Fengselet, Hønefoss

Odd Ivar Haglund (til høyre) sammen med sin commis. Haglund er den eneste som representerer et spisested på Østlandet! (Foto: Peter Gjerde)

Håvard Klempe, Rica Nidelven Hotel, Trondheim

Håvard Klempe sammen med commis Chaimongkol Rungrueang. (Foto: Peter Gjerde)

Thomas Johansen Borgan, Glassgården Brasseri og Grill i Rica Bakklandet Hotel, Trondheim

Thomas Borgan Johansen (til venstre) er en av to deltakere fra Rica Bakklandet i Trondheim. Her sammen med sin commis. (Foto: Peter Gjerde)

Sigve Eliassen, Rica Nidelven Hotel, Trondheim

Sigve Eliassen i aksjon. (Foto: Peter Gjerde)

Christian Andrè Pettersen, Spiseriet, Stavanger Konserthus (tittelforsvarer)

Christian André Pettersen sammen med sin commis Siri Olsen. (Foto: Peter Gjerde)

I går konkurrerte disse kokkene

Sebastian S. Engh, Vertshuset Curtisen, Halden

Sebastian Engh (til venstre) sammen med sin commis under NM i kokkekunst 2012. (Foto: Peter Gjerde)

Bjørnar Buserud, Rica Nidelven Hotell, Trondheim

Rica Nidelven-kokk Bjørnar Buserud sammen med sin commis Veronica Skjørstad. (Foto: Peter Gjerde)

Håkon Solbakk, Rica Nidelven Hotel, Trondheim

Håkon Solbakk i aksjon under den første dagen av NM i kokkekunst. (Foto: Peter Gjerde)

Martin Sveian, Tango Bar & Kjøkken, Stavanger

Martin Sveian har vært helt i toppen i NM de to siste årene, er blant favorittene i sitt tredje førsøk. (Foto: Peter Gjerde)

Stig Harris Fagerholt, Gastronomisk Institutt, Stavanger

Stig Harris Fagerholt fotografert sammen med sin commis under den første dagen av NM i kokkekunst 2012. (Foto: Peter Gjerde)

Mads Georg Risan, Rica Nidelven Hotel, Trondheim

Mads Georg Risan er en av fem kokker som representerer Rica Nidelven. I tillegg har flere av de andre deltakerne i NM tidligere arbeidet på hotellet i Trondheim. Bak commis Håvard Verkland. (Foto: Peter Gjerde)

Dommerne

Juryen i sving. Fra venstre Espen V. Larsen, Kari Innerå, Per Mandrup, Jørn Lie og Sven Erik Renaa. (Foto: Peter Gjerde)

Dette er dommerne i konkurransen

Per Mandrup (hovedommer/smaksdommer)

Jørn Lie (smaksdommer)

Sven Erik Renaa (smaksdommer)

Kari Innerå (smaksdommer)

Espen V. Larsen (smaksdommer)

Anne Dorthe Ask (plassdommer)

Jan Kåre Johansen (plassdommer)

NM i servitørfag

Fra NM i servitørfag 2012. Gunnar Kvamme serveres. (Foto: Peter Gjerde)

Nytt for arrangementet i Trondheim i år er at samtidig med NM i kokkekunst arrangeres også NM i servitørfag. Horeca har dessverre ikke fått navnene på de 12 deltakerne i servitør-NM.

Marius T. Vikan fra Rica Nidelven var en av deltakerne i NM i servitørfag 2012. (Foto: Peter Gjerde)

– Finalister vil være i aksjon i løpet av i går og i dag, og de skal samarbeide med hver sin kokkefinalist. I tillegg vil de få andre praktiske og teoretiske oppgaver. Vi tror at denne konkurransen også vil være med å styrke omdømmet og rekrutteringen til faget, opplyser leder for NM, Svein Magnus Gjønvik.

Kåres i kveld

Vinneren av både NM i kokkekunst og NM i servitørfag blir kåret under den høytidlige banketten på Rica Hotel Nidelven i kveld, torsdag 27. september.

NM-vinnerne gjennom tidene

Bent Stiansen var den første vinneren av NM i kokkekunst i 1990. (Foto: Morten Holt)

Her er alle vinnerne i NM i kokkekunst:

1990: Bent Stiansen 1991: Odd Ivar Solvold 1992: Palle Jørgensen 1993: Odd Ivar Solvold 1994: Odd Ivar Solvold 1995: Trond Moi 1996: Trond Moi 1997: Trond Moi 1998: Beathe Hals 1999: Tommy Østhagen 2000: Erling Sundal 2001: Ole Erik Løkken 2002: Roger Malmin 2003: Geir Skeie 2004: Bjørn Cameron Alexander 2005: Erling Sundal 2006: Gunnar Hvarnes 2007: Gunnar Hvarnes 2008: Alexander Østli Berg 2009: Halvar Ellingsen 2010: Ørjan Johannessen2011: Christian André Pettersen

2012: ??

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS