
Snart er NM-vinneren klar
Den andre dagen i NM i kokkekunst og NM i servitørfag er i ferdig i Trondheim Spektrum. I løpet av kvelden kåres den 23. vinneren gjennom tidene i NM i kokkekunst under banketten på Rica Nidelven. Og det er nesten 50 prosent sjanse for at Kongepokalen blir igjen på hotellet. Fem av de 12 deltakerne i NM i kokkekunst representerer nemlig hotellet. Dessuten har flere av de andre tidligere arbeidet på hotellet. Se bilder fra de to konkurransedagene her.
Bjørnar Buserud fra Rica Nidelven, men opprinnelig fra Roverud i Hedmark, deltar i sitt tredje NM. Her i aksjon mens plassdommer Jan Kåre Johansen følger med. (Foto: Peter Gjerde)

Sebastian S. Engh fra Vertshuset Curtisen i Halden startet som nummer en i går morges, mens tittelforsvarer Christian André Pettersen fra Spiseriet i Stavanger avsluttet det hele i ettermiddag. Totalt er 12 kokker med i konkurransen.
Her er deltakerne i dag
De startet i denne rekkefølgen:
Reneè B. Fagerøy, Glassgården Brasseri og Grill i Rica Bakklandet Hotel, Trondheim

Reneè B. Fagerøy er eneste jente blant de 12 deltakerne i årets NM i kokkekunst. (Foto: Peter Gjerde)
Odd Ivar Haglund, Brasseri Fengselet, Hønefoss

Odd Ivar Haglund (til høyre) sammen med sin commis. Haglund er den eneste som representerer et spisested på Østlandet! (Foto: Peter Gjerde)
Håvard Klempe, Rica Nidelven Hotel, Trondheim

Håvard Klempe sammen med commis Chaimongkol Rungrueang. (Foto: Peter Gjerde)
Thomas Johansen Borgan, Glassgården Brasseri og Grill i Rica Bakklandet Hotel, Trondheim

Thomas Borgan Johansen (til venstre) er en av to deltakere fra Rica Bakklandet i Trondheim. Her sammen med sin commis. (Foto: Peter Gjerde)
Sigve Eliassen, Rica Nidelven Hotel, Trondheim

Sigve Eliassen i aksjon. (Foto: Peter Gjerde)
Christian Andrè Pettersen, Spiseriet, Stavanger Konserthus (tittelforsvarer)

Christian André Pettersen sammen med sin commis Siri Olsen. (Foto: Peter Gjerde)
I går konkurrerte disse kokkene

Sebastian S. Engh, Vertshuset Curtisen, Halden
Sebastian Engh (til venstre) sammen med sin commis under NM i kokkekunst 2012. (Foto: Peter Gjerde)

Bjørnar Buserud, Rica Nidelven Hotell, Trondheim
Rica Nidelven-kokk Bjørnar Buserud sammen med sin commis Veronica Skjørstad. (Foto: Peter Gjerde)

Håkon Solbakk, Rica Nidelven Hotel, Trondheim
Håkon Solbakk i aksjon under den første dagen av NM i kokkekunst. (Foto: Peter Gjerde)

Martin Sveian, Tango Bar & Kjøkken, Stavanger
Martin Sveian har vært helt i toppen i NM de to siste årene, er blant favorittene i sitt tredje førsøk. (Foto: Peter Gjerde)

Stig Harris Fagerholt, Gastronomisk Institutt, Stavanger
Stig Harris Fagerholt fotografert sammen med sin commis under den første dagen av NM i kokkekunst 2012. (Foto: Peter Gjerde)

Mads Georg Risan, Rica Nidelven Hotel, Trondheim

Mads Georg Risan er en av fem kokker som representerer Rica Nidelven. I tillegg har flere av de andre deltakerne i NM tidligere arbeidet på hotellet i Trondheim. Bak commis Håvard Verkland. (Foto: Peter Gjerde)
Dommerne
Juryen i sving. Fra venstre Espen V. Larsen, Kari Innerå, Per Mandrup, Jørn Lie og Sven Erik Renaa. (Foto: Peter Gjerde)
Dette er dommerne i konkurransen
Per Mandrup (hovedommer/smaksdommer)
Jørn Lie (smaksdommer)
Sven Erik Renaa (smaksdommer)
Kari Innerå (smaksdommer)
Espen V. Larsen (smaksdommer)

Anne Dorthe Ask (plassdommer)
Jan Kåre Johansen (plassdommer)

NM i servitørfag
Fra NM i servitørfag 2012. Gunnar Kvamme serveres. (Foto: Peter Gjerde)
Nytt for arrangementet i Trondheim i år er at samtidig med NM i kokkekunst arrangeres også NM i servitørfag. Horeca har dessverre ikke fått navnene på de 12 deltakerne i servitør-NM.

Marius T. Vikan fra Rica Nidelven var en av deltakerne i NM i servitørfag 2012. (Foto: Peter Gjerde)
– Finalister vil være i aksjon i løpet av i går og i dag, og de skal samarbeide med hver sin kokkefinalist. I tillegg vil de få andre praktiske og teoretiske oppgaver. Vi tror at denne konkurransen også vil være med å styrke omdømmet og rekrutteringen til faget, opplyser leder for NM, Svein Magnus Gjønvik.
Kåres i kveld
Vinneren av både NM i kokkekunst og NM i servitørfag blir kåret under den høytidlige banketten på Rica Hotel Nidelven i kveld, torsdag 27. september.
NM-vinnerne gjennom tidene

Bent Stiansen var den første vinneren av NM i kokkekunst i 1990. (Foto: Morten Holt)
Her er alle vinnerne i NM i kokkekunst:
1990: Bent Stiansen 1991: Odd Ivar Solvold 1992: Palle Jørgensen 1993: Odd Ivar Solvold 1994: Odd Ivar Solvold 1995: Trond Moi 1996: Trond Moi 1997: Trond Moi 1998: Beathe Hals 1999: Tommy Østhagen 2000: Erling Sundal 2001: Ole Erik Løkken 2002: Roger Malmin 2003: Geir Skeie 2004: Bjørn Cameron Alexander 2005: Erling Sundal 2006: Gunnar Hvarnes 2007: Gunnar Hvarnes 2008: Alexander Østli Berg 2009: Halvar Ellingsen 2010: Ørjan Johannessen2011: Christian André Pettersen
2012: ??
Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?
Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag
"Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:
• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter
• restauranter
• barer og puber
• utesteder
• kafeer
• contract catering
• kantiner
• institusjoner
Bestill abonnement på magasinet Horeca her
Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.
"