
Sushien går ned hos den eldre garde
Er vi egentlig skeptiske til ”ny” og ”moderne” mat? Se hva tidligere Matomsorgspris-vinner Janicke Gurijordet serverer den eldre garde på Gipø Eldresenter på Nøtterøy!
Janicke Gurijordet (til høyre) serverer sushi på eldresenteret. (Foto: Gard Eirik Arneberg)

– Sushi er blitt en suksess her hos oss. I dag spiste samtlige 20 på dag avdelingen det! Moralen må bli: ” Ikke tro at du vet hva folk liker å spise eller hva folk mener”, melder Gurijordet.
Se film fra serveringen på eldresenteret her
Ny generasjons matomsorgsledere
Gurijordet representerer en ny generasjons matomsorgsledere. Hun ble i 2004, bare 29 år gammel, ansatt som kjøkkensjef ved Gipø bo- og behandlingssenter.
Hun har vært en sterk pådriver for den enkelte pasients valgfrihet ved måltidene.
Fikk Matomsorgsprisen
Janicke Gurijordet på Nøtterøy sentralkjøkken fikk Matomsorgsprisen i 2008, og den engasjerte Andebu-kvinnen har siden sittet i juryen for Matomsorgsprisen.
Årets pris deles for øvrig ut i oktober. Den sjuende vinneren av prisen offentliggjøres under Tines fagseminar i Oslo torsdag 11. oktober, der også filmen skal vises.
Les mer om Matomsorgsprisen 2012 her
Disse har vunnet prisen tidligere
2006: Albert Brouwer, Sunndal kommune
2007: Harald Birkeland, ISS Catering
2008: Janicke Gurijordet, Nøtterøy sentralkjøkken
2009: Gunnar Kvamme, St. Olavs Hospital
2010: Henning Stordal, Fazer Food Services

2011: Heracleum bo- og servicesenter, Tromsø
2012: ????
il du holde deg oppdatert i horecabransjen?
Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag
"Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:
• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter
• restauranter
• barer og puber
• utesteder
• kafeer
• contract catering
• kantiner
• institusjoner
Bestill abonnement på magasinet Horeca her
Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.
"