BeitostølenAtleHovi Danmark2

Beitostølen satser i Danmark

Direktøren for suksessrike Aalborg Lufthavn vil at Norwegian skal fly danske skiturister fra Aalborg til Fagernes Lufthavn. Det er som kjent «dejlig å være norsk» i Danmark, og det var det også i Aalborg sist torsdag, der direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort og PR-strateg Bjørn B Jacobsen møtte lederne for Aalborg i anledning den nye satsingen, både for å trekke flere danske skiturister til Fagernes, og for å gi Valdres-folk anledning til å ta en weekendtur til Aalborg.

Publisert

– En meget vellykket tur, oppsummerer Atle Hovi. Vi hadde gode samtaler med lederne for de sentrale miljøene i Aalborg: En offensiv og innovativ Søren Svendsen, direktør for en av Nordens få kommunaleide flyplasser. Peter Asboe-Hermansen, en av lederne fra like offensive Visit Aalborg, og innflytelsesrike Richard Byrdal, eier av Radisson pluss et annet hotel i Aalborg. Samtlige entusiastiske og klare for å utvikle både relasjonene og trafikken til og fra Fagernes/Beitostølen.

Reduserer avstanden

– Flyruten fra Aalborg til Fagernes Lufthavn gjør at vi reduserer avstanden fra Norges største og viktigste utenlandsmarked Danmark. Dette gir oss et ekstra konkurransefortrinn i forhold til andre fjelldestinasjoner. Den korte transfertiden på 45 minutter fra Fagernes til Beitostølen var noe lederne i Aalborg påpekte som svært fordelaktig, sier Atle Hovi.

Beitostølen. (Foto: Morten Holt)

– Interessen for ski og vinter er stor i Danmark, men markedskampen blir stadig tøffere, ikke minst fordi også danskene får stadig flere lavprisfly-tilbud nedover til europeiske destinasjoner, men vår fordel er at klimautfordringene i Europa gjør at mange vinterdestinasjoner sliter, sier PR-strateg Bjørn B Jacobsen, som følger utviklingen av turismen i Norden tett.

455 000 gjestedøgn sist vinter

– Danske turister stod for 455 000 gjestedøgn i Norge sist vinter, en marginal nedgang på 0,8 prosent fra 2011. Mens Trysil tapte hele

30 400 gjestedøgn på danske skiturister sist vinter, en nedgang på hele 55,8 prosent, og også Hemsedal tapte 9700 danske gjestedøgn, forflyttet danskene seg til andre norske destinasjoner, ikke minst I Oppland. Dette bare understreker hvor viktig det er med aktiv og synlig tilstedeværelse i markedet. Den kollektive gode responsen de danske lederne hadde på produktet Beitostølen, er selvsagt et strålende utgangspunkt for det videre markedsarbeidet i Danmark, understreker Jacobsen.

Også fylkesordfører Gro Lundby og ordfører Kjell Berge Melbybråten i Øystre Slidre har en sterk drive for utvikling av dagens og morgendagens turisme i både Oppland, Valdres og ikke minst signaldestinasjonen Beitostølen, som gjør seg stadig sterkere gjeldene med aktiv innovasjon og destinasjonsutvikling.

Deilig å være dansk i Norge

Atle Hovi. (Foto: Morten Holt)

– Det er et mål for oss å gjøre det så enkelt som mulig for turistene å komme seg opp til vinterparadisene i Oppland, og ei flyrute til Fagernes er et slik lavterskeltilbud. Opplevelsene venter, og fjellet byr på særdeles flotte vinteropplevelser nå, og snart starter også planleggingen av sommeropplevelsene. Fjell-Norge viser seg med andre ord fra sin aller beste side, og vi ønsker både dansker hjertelig velkommen, like mye som også vi ønsker å besøke våre blide naboland, sier Gro Lundby.

Søren Svendsen på Aalborg Lufthavn har med stor tydelighet vist hvor store muligheter en flyplassdirektør har til å påvirke trafikkutviklingen. Han har øket trafikkvolumet fra 1 til 2,2 millioner passasjerer årlig, og han arbeider akkurat nå med spennende nysatsinger sammen med Norwegian. Han hadde følgende utfordring til Hovi og Jacobsen:

Entusiasme

– Hvorfor får dere ikke Norwegian med på en satsing på Fagernes/Beitostølen? Dere sitter på et kjempeprodukt som har stort markedspotensial i Danmark. Her må vi tenke store fly og volumer.

– Det er fantastisk å komme utenfor Norges grenser og møte denne entusiasmen og troen på Beitostølen, og selvfølgelig skal vi følge opp og gå i dialog med Norwegians ledelse. Når de om ikke så lange starter flyvninger mellom Oslo og Aalborg, kanskje kan en eller to av disse også gå videre til Fagernes, både for å fly danske turister ut og inn, men også valdriser som vil ha det deijligt i Danmark, sier Atle Hovi og Bjørn B Jacobsen, etter sitt besøk i Aalborg.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS