JohannePareliussen (2)

Bransjedag for drifts- og serviceledelse

Torsdag 7. februar arrangerer studentene på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) den årlige bransjedagen for drifts- og serviceledelse. Første del av programmet omhandler mat og storhusholdning.

Publisert

Johanne Pareliussen fra Oslo Universitetssykehus Ullevål snakker om konseptet 1-2-3 Server på bransjedagen. (Arkivfoto: Morten Holt)

På årets Bransjedag for drifts- og serviceledelse ser man nærmere på noen av de utfordringene arbeids- og ledelsesintensive servicevirksomheter i offentlig-, privat- og ideell sektor står overfor frem mot 2020.

Ønsket om at virksomheter skal ta samfunnsansvar gjør at arbeids- og ledelsesintensive servicevirksomheter har en rekke utfordringer. Dette gjelder blant annet omdømme, bærekraft, helse og miljø, etikk, integrasjon, og medarbeidernes kunnskaps- og kompetanseutvikling.

Bransjedagen 2013 for drifts- og serviceledelse avsluttes med en paneldebatt om utfordringene frem mot 2020.

"Møt bransjekollegaer, bli kjent med de arbeids- og ledelsesintensive servicevirksomhetenes fremtidige ledere, og få en faglig oppdatering", heter det i invitasjonen.

Se hele programmet lengre ned i saken

Høgskolen i Oslo og Akershus

HiOA er Norges største statlige høgskole med vel 16 000 studenter og 1600 ansatte, og er et resultat av fusjonen 1. august 2011 mellom den tidligere Høgskolen i Oslo (HiO) og den tidligere Høgskolen i Akershus (HiAk).

HiOA er den eneste høgskolen i Norge som tilbyr de to bachelorutdanningene i husøkonomi og serviceledelse (Bachelor in Facility and Service Management) og i kostøkonomi, ernæring og ledelse (Bachelor in Food and Catering Management).

Disse to lederutdanningene er skreddersydd for de som skal lede og organisere renhold, eiendomsdrift, kantiner, storhusholdninger og matomsorg.

Kjøkkensjef på St. Olavs Hospital, Gunnar Kvamme, snakker om bruk av økologisk- og kortreist mat- og nisjeprodukter i storhusholdninger. (Foto: Morten Holt)

Program Bransjedag for drifts- og serviceledelse 2013

Tid: Torsdag 7. februar 2013 fra kl. 09:00 til 15:00

Sted: Høgskolen i Oslo og Akershus studiested Kjeller, Kunnskapsveien 55, nordvest for Lillestrøm vis a vis Forsvarets forskningsinstitutt (FFI). Det er lett adkomst både med bil og offentlige kommunikasjoner (Bussholdeplass Forskningsparken). Deltagerne henstilles å bruke offentlige kommunikasjoner (Buss fra Lillestrøm jernbanestasjon eller direkte fra Oslo).

0830: Registrering og kaffe/te. Mingling utenfor auditorium E101.

0900: Åpning. Kari Almendingen, instituttleder, Institutt for helse, ernæring og ledelse (E101).

0910: Kort om dagen. Konferansierene Frances Cerdena Garcia, student HUSL3, og Mona Amtrup Thon, student KOST3.

0915: Presentasjon av Bachelor i kostøkonomi, ernæring og ledelse. Anne Birgitte Malmo og Marita Herstad, studenter KOST3.

0925: Muligheter og utfordringer med økologisk- og kortreist mat og nisjeprodukter i storhusholdninger. June E. Torsvik og Linda Korneliussen, studenter KOST3.

0935: Bruk av økologisk- og kortreist mat- og nisjeprodukter i storhusholdninger. Gunnar Kvamme, kjøkkensjef på St. Olavs hospital.

1000: Benstrekk, mingling og besøk på stands i Østre gate.

1030: Mattrygghet og hygiene. Hilde Beate Ånes og Marius Lindal, studenter KOST3.

1040: OUS Ullevåls konsept «123 servér» - et Kinderegg for alle som serverer mat til mange. Johanne Pareliussen, OUS Ullevål.

1100: Lunch, mingling og stands i Østre Gate.

1200: Presentasjon av Bachelor i husøkonomi og serviceledelse. Hild Mari Sævik Olsen, student HUSL3.

1210: Ledelse av servicevirksomheter. Professor Jan Grund, HiOA.

1235: Bærekraftig og miljøvennlig drift og forvaltning av eiendom. Basale.

1255: Benstrekk, mingling og besøk på stands i Østre gate.

1315: Fagkunnskap og kvalitet som konkurransefortrinn. Anne Jensen, viseadministrerende direktør i NHO Service.

1330: Introduksjonsprogrammer for nye medarbeidere. Hallbjørg Lien, sjef HR og kompetanse i ISS.

1350: Praktiske ledelsesutfordringer i servicebransjen. Caroline Binta Cham, student HUSL3.

1400: Paneldebatt – Utfordringer frem mot 2020 for arbeids- og ledelsesintensive servicevirksomheter. Petter Furulund, administrerende direktør i NHO Service, Trine Lise Sundnes, førstesekretær i LO og representanter fra Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet debatterer spørsmål fra studentene. Ordstyrer Morten Holmsen, student HUSL3.

1455: Oppsummering og avslutning. Studieleder Knut Boge, Institutt for helse, ernæring og ledelse.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS