Dalen19.jpg

De Historiske tar pallen på Tripadvisor

De Historiske Hotel & Spisesteder (DHHS) har nylig blitt kåret med «topp tre» på Tripadvisor Travelers Choice Awards, der Dalen Hotel er kåret som nummer en av besøkende gjester som har vurdert helheten i serviceopplevelsen på hotellet. Hotel Ullensvang endte på andreplass, mens Lysebu ble nummer tre. Se hvilke 25 hoteller i Norge som gjestene mener er de beste i Norge akkurat nå, og se også hvilket overnattingssted i Norge som er kåret til best på service av Tripadvisors anmeldere.

Publisert

Dalen Hotel.

Dalen Hotel er med sin særegenhet og sitt tilbud et bevis på at man som distriktshotell i Norge kan lykkes i markedet. Søkelys på lokale matopplevelser og genuine opplevelser i nærområdet med blant annet MS Henrik Ibsen og Telemarkskanalen gjør hotellet populært blant et stadig økende antall gjester.

Nils Henrik Geitle. (Foto: Morten Holt)

- Våre medlemshoteller sterke rangering på Tripadvisor er med på å bekrefte at denne medlemsorganisasjonens fokus på servicekvalitet med fokus på opplevelser innenfor vår kulturarv blir prissatt av markedet, uttaler administrende direktør for De Historiske, Nils Henrik Geitle.

Her er den norske listen i 2013 (beste hotell)

Foruten hotellene fra De Historiske er det verdt å merke seg at Nordic Chooice Hotels' brand Clarion Collection slår godt an hos kundene. Du finner ikke mindre enn sju slike hotell på listen over de 25 beste. Dessuten hevder Ålesund seg bra med tre hoteller blant de 11 beste.

Dalen Hotel. (Foto: Morten Holt)

1) Dalen Hotel, Dalen

Hotel Ullensvang på sølvplass.

2) Hotel Ullensvang, Lofthus

3) Lysebu, Oslo

4) Rica Park Hotel Stavanger

5) Clarion Collection Hotel With, Tromsø

6) Rica Bakklandet Hotel, Trondheim

Nye Rica Bakklandet før rett inn på sjetteplass på listen.

7) Solstrand Hotel & Bad, Osøyro

8) Clarion Collection Hotel Bryggen, Ålesund

9) Clarion Collection Hotel Bryggeparken, Skien

10) Quality Hotel Waterfront Ålesund

11) Hotel Brosundet, Ålesund

12) Clarion Collection Hotel Tollboden, Drammen

Rica Nidelven er med på denne listen også. (Foto: Morten Holt)

13) Saga Hotel, Oslo

14) Rica Hotel Bygdøy Allé, Oslo

15) Clarion Collection Hotel Bastion, Oslo

16) Rica Nidelven Hotel, Trondheim

17) Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo

18) Clarion Hotel Ernst, Kristiansund

19) Clarion Collection Havnekontoret, Bergen

20) Sommarøy Arctic Hotel, Sommarøy

21) Thon Hotel Kirkenes

Union Hotel i Geiranger. (Foto: Morten Holt)

22) Clarion Hotel Stavanger

23) Thon Hotel Alta

24) Union Hotel Geiranger

25) Holmenkollen Park Hotel Rica

Les mer på Tripadvisor.no

Nåløye

"De Historiske har de siste seks årene utviklet en unik kvalitetsstandard for historisk kvalitet, og denne kvalitetsstandarden gjør at man kan ta inn medlemmer som leverer helt spesielle serviceopplevelser i Norge. Gruppen mottok 38 søknader i fjor, men på grunnlag av tydelige kvalitetskriterier kom altså kun de ovenfor presenterte nye medlemmer inn. De Historiske er et kvalitetsmerke – et løfte om en helt bestemt opplevelseskvalitet for alle gjester som besøker medlemmene", heter det i en pressemelding fra De Historiske.

Stadig flere medlemmer

Responsen fra kvalitetssøkende målgrupper, både fra hjemmemarkedet, men også fra et krevende internasjonalt turistmarked, viser at gruppens fokus på kvalitet gir resultater.

Veksten i segmentet for ”historiske opplevelser” kan også understrekes ved utviklingen i antall medlemmer: I 2004 hadde De Historiske Hotel & Spisesteder 31 medlemmer, og i dag noterer 64 medlemmer i Norge. Dette er fordelt på 44 hoteller og 16 spisesteder.

De Historiske Hotel & Spisesteder

De Historiske Hotel & Spisesteder skal oppleves som de ubestridelig beste representanter for godt vertskap innenfor en historisk ramme i Norge – blant sine kunder, markeder og innen reiselivsbransjen.

Med de nye medlemmene vil posisjonen til De Historiske bli ytterligere befestet.

Alle tilfredsstiller kriteriene for ”Historisk Kvalitet” med fokus på grunnpilarene ”historisk” og ”vertskapsrollen”.

”Historisk” er det miljøet som eksteriør- og/eller interiørmessig representerer epoker i vår kulturhistorie.

”Historisk” gir opplevelser i en ramme som synliggjør våre verdier i vår nasjonale tradisjon, f.eks. gjennom kunst, stilarter, mat/drikke og lokale tradisjoner.

”Vertskapsrollen” skal være gjennomgående hos alt personale og bør medvirke til at gjestens etterlatte inntrykk etter oppholdet blir at dette var ”et godt sted å være”.

Les mer på Dehistoriske.no

Les mer på Historichotelsofeurope.com

Best på service

"

Brekkeseter. (Foto: Tripadvisor)

Tripadvisor har også laget en norsk liste med de hotellene som skal by på best service. Aller øverst på den listen troner Brekkeseter på Høvringen i Sel kommune i Oppland.

På andreplass finner du Rica Park Stavanger, som også har en sterk fjerdeplass på hovedlisten. Tredjeplassen på servicelisten gikk til Dalen, som altså gikk seirende ut av kåringen Norges beste hotell på Tripadvisor 2013. Videre på servicelisten følger Balestrand Hotel, Clarion Collection Hotel Bastion (Oslo), Rica Bakklandet (Trondheim), Lysebu (Oslo), Clarion Collection Hotel With (Tromsø), Rica Airport Hotel Stavanger og Clarion Collection Hotel Bryggen (Ålesund) blant de 10 beste.

Se hele servicelisten her

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS